На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Уряд працює над механізмом страхування інвестицій в умовах війни, – Олександр Грибан

Версия для печати Версия для печати
29.08.2022 

Уряд України працює над механізмом страхування інвестицій в умовах воєнного стану, що дозволитУ гарантувати інвесторам безпеку капіталовкладень в українські активи. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Зараз українська сторона веде перемовини з Багатостороннім агентством з інвестиційних гарантій (MIGA), яке входить до групи Світового банку. Дана організація має програми страхування інвестицій в умовах терористичних загроз.

Активно працюємо над механізмами страхування інвестицій. У світі, на жаль, не дуже багато такої практики. Але елементи подібних програм існували в тих країнах, в яких були бойові терористичні дії. Робимо все можливе, щоб покриття MIGA було доступним в Україні, щоб була можливість інвестувати вже навіть зараз, в той період, коли воєнні дії ще продовжуються, – зазначив Олександр Грибан.

Для гарантування безпеки, інвестори купуватимуть страховку, вартість якої розраховується в залежності від обсягу інвестицій. У разі форс-мажорних обставин інвестор зможе отримати компенсацію цих коштів.

Також Міністерство економіки працює над покращенням умов для ведення бізнесу в Україні. Зокрема – над програмами для залучення інвестицій та дерегуляцією.

Раніше Уряд схвалив законопроект про спрощення дозвільних процедур для набуття права на землю та для початку будівництва під час реалізації проектів, що спрямовані на відновлення економіки.

Источник:  Кабінет Міністрів України
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/uriad-pratsiuie-nad-mekhanizmom-strakhuvannia-investytsii-v-umovakh-viiny-oleksandr-hryban

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес