На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

MIGA виділила Україні 30 млн доларів на реалізацію пілотного проекту зі страхування інвестицій

Версия для печати Версия для печати
24.10.2022 

Уряд України налаштований на максимальне сприяння залученню інвестицій і, попри війну, зменшує втручання держави в економіку. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на відкритті V Українсько-німецького економічного форуму в Берліні 24 жовтня.

Очільник Уряду зауважив, що Україна працює над мінімізацією військових ризиків для інвесторів. Зокрема, вже налагоджена співпраця з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA).

"MIGA має успішні кейси в країнах, де велися терористичні дії. Агентство виділило Україні 30 млн доларів на реалізацію пілотного проекту зі страхування інвестицій. Ми продовжимо й будемо нарощувати цю роботу з усіма страховими агентствами Європи та світу", – підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Україна також розраховує, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) винесе на затвердження Ради директорів Світового банку пакет фінансової допомоги для залучення інвесторів.

Денис Шмигаль зауважив, що для сприяння інвестиціям Україна відновила приватизацію, поглиблює дерегуляцію, створює умови для швидких інвестицій. Також Урядом подано зміни до закону про так званих "інвестиційних нянь", що розширює коло потенційних інвесторів.

"Преференції які стосувалися проектів від 20 млн євро, тепер будуть розповсюджуватись на проекти від 12 млн євро. Крім того, будуть розширені сфери, у яких можна реалізовувати відповідні проекти", – зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомив Денис Шмигаль, Україна сформувала широке інвестиційне меню – понад 500 інвестпроектів та можливостей у 10-ти галузях економіки із загальним потенціалом на суму понад 400 млрд доларів: "Iнвестиції потрібні Україні для зростання. Але так само Україна потрібна європейському бізнесу для реалізації сміливих та перспективних ідей".

Источник:  MIGA виділила Україні 30 млн доларів на реалізацію пілотного проекту зі страхування інвестицій
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/denys-shmyhal-miga-vydilyla-ukraini-30-mln-dolariv-na-realizatsiiu-pilotnoho-proektu-zi-strakhuvannia-investytsii

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес