На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування воєнних ризиків активізує процес залучення інвестицій в Україну, – Юлія Свириденко в Парижі

Версия для печати Версия для печати
13.12.2022 

Уряд Франції вже виділив для України 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги, домовленість про що була досягнута в лютому 2022 року під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Франції Еммануелем Макроном. А Експортно-кредитне агентство Франції Bpifrance опрацює можливість страхування воєнних ризиків.

Про це йшлося під час зустрічі в Парижі Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко та Заступника Генерального директора Держказначейства Франції Мюріель Лаку-Лабарт.

"Україна зацікавлена у співпраці з Bpifrance та Держказначейством Франції. Це буде взаємовигідна співпраця: Україна отримає цільові довгі та дешеві кошти, які матиме змогу використати на відбудову. А французький бізнес матиме можливість взяти участь у проектах з відновлення України", – зазначила Юлія Свириденко.

У свою чергу Мюріель Лаку-Лабарт повідомила, що Уряд Франції вже виділив для України макрофінансову допомогу.

Як було зазначено під час зустрічі, з виділених 1,2 млрд євро 1 млрд євро може бути використаний для гарантування кредитних ризиків, а 200 млн євро – для залучення Україною прямого кредитування від Казначейства Франції.

При цьому умовою для кредитування на суму 200 млн євро є залучення до реалізації відповідних проектів французьких виробників та підрядників на рівні, як мінімум 50%.

Водночас гарантування кредитних ризиків вимагає залучення до проектів французького бізнесу на рівні всього 20%. За таких умов Україна отримає надзвичайно вигідне пільгове фінансування. При цьому всі ризики покриває Bpifrance – Експортно-кредитне агентство Франції.

"Це буде довгострокове і дешеве кредитування. I, що важливо для нас, в даному випадку є можливість високого рівня локалізації", – зазначила Юлія Свириденко.

Також під час зустрічі було обговорено питання страхування Bpifrance воєнних ризиків. Як підкреслила Юлія Свириденко, попри те, що війна в Україні триває, фіксується значний інтерес інвесторів до проектів, акумульованих, зокрема, на інвестиційному майданчику Advantage Ukraine.

Відтак, запровадження дієвих механізмів страхування воєнних ризиків суттєво прискорило б процес залучення інвестицій. При цьому Україна надзвичайно зацікавлена, щоб механізми страхування, які пропонуватимуть західні інституції, застосовувалися і для українського бізнесу.

Як було зазначено під час зустрічі, наразі Bpifrance не має відповідних інструментів страхування воєнних ризиків. Відтак, французький Уряд дослухається до пропозицій України, тому готовий розглянути та впровадити такі інструменти найближчим часом.

Источник:  Міністерство економіки України
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/strakhuvannia-voiennykh-ryzykiv-aktyvizuie-protses-zaluchennia-investytsii-v-ukrainu-iuliia-svyrydenko-v-paryzhi

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес