На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Небанківський фінринок у січні залишили 24 фінкомпанії, додано одного учасника

Версия для печати Версия для печати
08.02.2023 

У січні на ринку небанківських фінансових послуг України з’явилася нова фінкомпанія, водночас із реєстрів виключено 25 фінустанов, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ) у середу.

При цьому добровільно вийшли з реєстру 14 фінансових компаній, одна кредитна, одна лізингова компанія та два ломбарди, а примусово його залишили три фінкомпанії, два ломбарди та кредитна компанія, уточнює Нацбанк.

Згідно з повідомленням регулятора, кількість учасників небанківського фінансового ринку за січень зменшилася до 1459. Серед них 116 страховиків non-life та 12 life-страховиків, 179 ломбардів, 160 кредитних спілок, 97 лізингових компаній, 744 фінансових компаній (було 760), 61 страховий брокер та 67 колекторських компаній.

Кількість банків на 31 січня збереглася на рівні 67.

На платіжному ринку діє 25 банківських груп, 23 небанківські, 38 державних платіжних систем, із урахуванням державних, та 16 міжнародних (усі – без змін).

НБУ також зазначає, що у січні 38 фінансовим компаніям, двом ломбардам, кредитній спілці та лізинговій компанії анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв), а 3 фінансовим компаніям – примусово (як захід впливу).

Крім того, 14 фінансовим компаніям анульовано частину ліцензій добровільно. Водночас відновлено дію ліцензій 10 фінансовим компаніям, п’яти лізинговим компаніям та двом ломбардам.

У жовтні до Національного банку надійшов 431 запит від учасників ринку на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів щодо фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців становила 232. Кількість запитів щодо кредитних установ (банки та кредитні спілки) – 94, щодо страховиків – 68, платіжних установ – 37.

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/economic/890027.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес