На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування для аграріїв в умовах військових ризиків критично важливо, — Маркіян Дмитрасевич

Версия для печати Версия для печати
06.04.2023 

Страхування воєнних ризиків в Україні обговорили під час круглого столу "Створення механізму страхування політичних ризиків для України: передумови, концепція і варіанти реалізації", який був організований за ініціативи USAID. Участь в круглому столі взяв заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Як зазначив заступник Міністра, страхування воєнних ризиків для аграріїв критично важливе і повинно охоплювати кілька напрямків.

Перший — експорт зерна і логістика. Зокрема, що стосується "Зернової ініціативи", то всі видатки по логістичному ланцюгу, в тому числі, страховка – в кінцевому підсумку відображаються на ціні зерна, яке купується у фермера в Україні.

Другий напрямок, за його словами, страхування ризиків у контексті відновлення України. Згідно з даними звіту "Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення" (RDNA-2), який підготовлений Світовим банком спільно з Урядом України та Єврокомісією, станом на лютий прямі збитки в сільському господарстві – 8 млрд доларів. З них 4,2 млрд доларів – знищена сільськогосподарська техніка та обладнання, які треба буде відновлювати. Загалом збитки становлять приблизно 40 млрд доларів.

Ще один напрямок — проблема розмінування. Аграрії готові на власний ризик працювати після розмінування територій, але їх не хочуть кредитувати фінансові і лізингові інституції. Щоб фермери могли отримати кредити і сільськогосподарську техніку, їм потрібне страхування.

Як відзначив Маркіян Дмитрасевич, додана вартість на продукцію також вимагає великих інвестицій та технологій. Особливо, якщо говорити про зрошення на півдні України. Міжнародні партнери бояться ризиків, адже, приміром, Одеська область постійно знаходиться під ворожими обстрілами. У цьому питанні страхування воєнного ризику є критичним.

Источник:  Міністерство аграрної політики України
URL новости:  https://minagro.gov.ua/news/strahuvannya-dlya-agrariyiv-v-umovah-vijskovih-rizikiv-kritichno-vazhlivo-markiyan-dmitrasevich

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес