На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

В Україні буде створено окремий цільовий Трастовий фонд, який забезпечить перестраховий капітал і покриття "гарантії першої втрати"

Версия для печати Версия для печати
08.05.2023 

Механізм страхування воєнних ризиків сьогодні доступний від декількох міжнародних фінансових інституцій, серед них є MIGA Групи Світового Банку та DFC, яка вже страхує і українських інвесторів. На розгляді DFC наразі знаходяться проекти на сотні мільйонів доларів.

"Нещодавно ми мали розмову з виконавчим директором DFC Скоттом Нейтаном, який стимулював нас продовжувати надсилати проекти. Механізм страхування ризиків є надзвичайно популярним і дійсно здатен захистити майбутні нові інвестиції", — зазначив Олександр Грибан.

За його словами, паралельно з цим створюються умови для запуску приватного страхового ринку через доступ до перестрахового капіталу компаній. На сьогодні пул донорської допомоги підтверджений у звіті Світового банку і затверджений на Мультидонорській координаційній платформі, куди включено питання страхування воєнних ризиків. Так, буде створено окремий цільовий Трастовий фонд, який забезпечить перестраховий капітал і покриття "гарантії першої втрати" для залучення приватних перестраховиків.

В майбутньому також планується створення пулу на кшталт Моторно (транспортного) бюро, який буде саморегулюючою інституцією, концепція якого наразі напрацьовується спільно із Нацбанком України.

Автор:  Олександр Грибан
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=1d5310a5-e498-49df-9f55-2db8f2e35baa

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес