На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна зосередиться на гарантуванні безпеки суден, екіпажів та експорті сільгосппродукції Чорним морем

Версия для печати Версия для печати
16.08.2023 

Найголовнішим завданням України після виходу з портів Великої Одеси першого після припинення дії "Чорноморської зернової ініціативи" судна стане гарантування безпеки суден та їхніх екіпажів, а також експорт української сільгосппродукції, повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

Нам важливо в цій ситуації гарантувати питання безпеки для суден та їхніх екіпажів. Дійсно, наші військові проклали маршрут і дозволили вихід суден, які були заблоковані там (у портах Великої Одеси – ІФ-У) раніше і які не потрапляють у зернову ініціативу. Надалі буде проведено чіткий аналіз, як відбуватиметься цей процес і відповідно наступні кроки, — наголосив він в ефірі марафону Єдині новини".

Висоцький нагадав, що в держбюджеті України на поточний рік передбачено 20 млрд грн для страхування суден, які будуть готові експортувати сільгосппродукцію з чорноморських портів України.

Крок за кроком Україна робить усе можливе в рамках своїх ресурсів для того, щоб забезпечити експорт Чорним морем української сільгосппродукції, — прокоментував він вихід першого після припинення дії "Чорноморської зернової ініціативи" судна.

Як повідомлялося, контейнеровоз "Joseph Schulte" (прапор Гонконгу) 16 серпня вийшов із порту "Одеса" і слідує встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором у/з чорноморських морських портів України.

Коридор буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах "Чорноморськ", "Одеса" і "Південний" на час повномасштабного вторгнення РФ. Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ № 6, тимчасові маршрути слідування цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Україна запропонувала цей маршрут у зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає Росію припинити будь-які погрози і дотримуватися міжнародних конвенцій.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/general/929195.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес