На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Схема зі страхування зерновозів у Чорному морі може запрацювати вже у вересні, — Мінекономіки

Версия для печати Версия для печати
21.08.2023 

Україна завершує розробку схеми щодо покриття суден, які прямують до та з чорноморських портів. До цього будуть залучені глобальні страховики, повідомляє Financial Times.

За словами заступника міністра економіки України Олександра Грибана, відповідна угода наразі розробляється та активно обговорюється між профільними міністерствами, а також місцевими банками та міжнародними страховими групами, включаючи Lloyd's of London.

Чиновник розповів, що схему можна буде запровадити вже у вересні. В ній можуть задіяти від п'яти до 30 суден, які проходитимуть небезпечними місцями українських вод.

Це залежить від того, як буде працювати структура і яким буде рівень розподілу ризиків між урядом і приватними страховими компаніями, — сказав Грибан.

Як зазначив Маркус Бейкер — глобальний керівник відділу морських перевезень, вантажів і логістики компанії Marsh – партнерство держави зі страховиками додасть більшої впевненості судновласникам повернутися до доставки українського зерна по всьому світу.

Деталі ще доопрацьовуються, але співрозмовники FT сказали, що схема буде спрямована на покриття пошкоджень суден, які заходять і виходять з українських портів. Ризики можуть бути розподілені між страховиками та місцевим державним банком.

Грибан уточнив, що державна частка ризику, ймовірно, буде забезпечена державним дорожнім фондом, який створений для ремонту українських доріг і фінансується за рахунок податку на продаж пального.

FT зауважує, що страхування є життєво важливим для світової індустрії судноплавства, але покриття експорту зерна з України стало набагато ризикованішим після того, як Росія вийшла з зернової угоди. Страховики наполягали на певній формі розподілу ризиків.

Источник:  DELO
URL новости:  https://delo.ua/agro/sxema-zi-straxuvannya-zernovoziv-u-cornomu-mori-moze-zapracyuvati-vze-u-veresni-minekonomiki-422796/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес