На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування інвестиційних ризиків для міжнародних та українських інвесторів сприятиме економічному відновленню України, — Володимир Кузьо

Версия для печати Версия для печати
13.09.2023 

Завдяки нашим міжнародним партнерам та локальному бізнесу, українська економіка залишилася стійкою і почала відновлюватися вже цього року, попри повномасштабну війну. Відбудова України – це глобальний проект, який потребує величезних ресурсів, і який водночас відкриває багато можливостей, особливо для приватного сектора. Саме приватні інвестори прямо чи опосередковано сприятимуть економічному відновленню України.

Про це розповів заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо під час онлайн-презентації програми страхування інвестиційних ризиків для французького бізнесу "Запровадження Францією механізму страхування інвестицій в Україні від ризиків, пов'язаних з війною" на заході, організованому Франко-українською торгово-промисловою палатою. У заході взяли участь понад 150 провідних французьких та український компаній, що вже працюють в Україні, або розглядають можливість виходу на український ринок.

"Ключовими секторами для приватних інвесторів в Україні можуть бути енергетика, сільськогосподарське виробництво та переробна промисловість, оборона, мінеральні ресурси, зелена металургія, транспорт та логістика, охорона здоров'я, ІТ та інші. Також Уряд України працює над прискоренням розмінування територій, відновлення енергетичної та житлової інфраструктури, і, звичайно, впровадженням ефективних механізмів страхування воєнних ризиків для створення сприятливого бізнес-клімату в країні", — зазначив Володимир Кузьо.

Завдяки тісній співпраці з декількома міжнародними фінансовими установами, такими як ЄБРР, ЄІБ та IFC, а також експортно-кредитними агентствами, пряме фінансування та гарантії підтримки експорту стануть доступними для місцевих та іноземних приватних компаній.

"З боку Уряду мета полягає в тому, щоб розблокувати потік приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки України під час війни та підтримки швидкого відновлення і довгострокової реконструкції України. Страхування воєнних ризиків відіграє в цьому вирішальну роль. Цінуємо участь BPIFrance у запровадженні страхування інвестиційних ризиків французьким компаніям", — додав заступник Міністра.

Нагадаємо, у вересні 2022 року за підтримки Президента України було створено ініціативу з залучення інвестицій Advantage Ukraine. Проектна команда інвестиційної платформи працює за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", надаючи професійні консультації потенційним інвесторам та аналітичну підтримку вітчизняним компаніям, котрі прагнуть залучити акціонерний або борговий капітал, подати проекти для страхування політичних ризиків.

Источник:  Міністерство економіки України
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=ca831f1b-3307-458e-9e0b-c2a5474a101c

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес