На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Переробка має бути новою економічною філософією України

Версия для печати Версия для печати
22.09.2023 

Економічна стратегія Уряду, закон "Про державний бюджет на 2024 рік", Ukraine Facility, демографічні виклики України і цінність людського капіталу, грантові і кредитні програми підтримки малого і середнього бізнесу, публічні закупівлі – про ці та інші теми йшлося сьогодні, 22 вересня, під час другого дня Регіонального економічного форуму, участь у якому взяла Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко. Захід відкрив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Україна, на жаль, завжди була недоінвестована і в цьому стані ми прийшли на початок війни. Ключовим завданням Уряду є створення конкурентоспроможної економіки і забезпечення припливу прямих інвестицій через стимулювання ділової активності. У фокусі зараз – підтримка малого і середнього бізнесу шляхом дерегуляції, державної підтримки, гармонізації законодавства з ЄС. Так, у 2023 році значно покращилася ситуація із прямими іноземними інвестиціями, чистий приплив яких у січні-липні склав $2,2 млрд", — зазначила Юлія Свириденко під час дискусійної панелі.

Зокрема, у проекті бюджету-2024 закладено стимули відновлення економіки: майже 30 млрд грн на програми підтримки українського бізнесу.

Як зазначила Перший віцепрем'єр-міністр, для залучення в Україну інвестицій важливо посилювати механізми зниження ризиків. Мінекономіки продовжує будувати систему для доступу українських та міжнародних інвесторів до страхування різних видів воєнних ризиків при веденні бізнесу в Україні. Серед донорів – Уряди країн G7, G19 та Європейська комісія, а також Трастові фонди міжнародних фінансових організацій, Цільові фонди IFI / DFI та експертно-кредитні агентства.

Також, Юлія Свириденко акцентувала, що для сталого економічного зростання Україна має з країни, яка експортує сировину, перетворитися на експортера готової продукції.

"Ми повинні розвивати переробну промисловість – переробка має бути новою економічною філософією України, тому що саме переробна промисловість дає високий відсоток доданої вартості. Зараз частка переробної галузі у ВВП України становить 10,3%. Тоді як у наших сусідів у рази більше: Польща – 17,3%, Туреччина – 22%, Словаччина – 19,1%. При цьому, орієнтир ОЕСР для України складає 20-25%. Прогнозована потреба в інвестиціях на період 2023-2032 років – $90 млрд", — додала Юлія Свириденко.

Крім підтримки підприємництва на внутрішньому ринку, Уряд також орієнтований на підтримку експорту – для цього нарощує спроможності Українського експортно-кредитного агентства. Додаткове фінансування дасть можливість підтримати $2 млрд експорту протягом 1-3 років. Крім того, Уряд працює над механізмом перестрахування для гарантій, які надає ЕКА. Це створює додаткові можливості для страхування нових клієнтів.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=c14f7d69-32da-4505-ac53-36ba018282cd

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес