На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

MIGA застрахувало від воєнних ризиків перші інвестиційні проєкти

Версия для печати Версия для печати
28.09.2023 

MIGA надало перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів Україну. Серед укладених угод – страхування на суму до 9,1 мільйона доларів для проєкту M10 Industrial Park у Львові.

Гарантія на здійснену інвестицію та залучене фінансування для будівництва та експлуатації складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10.

Страхування покриває воєнні ризики впродовж 10 років.

Це дозволить створити нову індустріальну та логістичну інфраструктуру, складські площі й своєю чергою сприятиме економічному розвитку регіону під час війни й відновленню країни після перемоги.

"Гарантії, надані MIGA, є позитивним сигналом для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Цей крок відкриває можливості розвитку бізнесу та створення ланцюгів виробництва в різних регіонах України. Ми продовжуємо підтримувати та сприяти програмам страхування воєнних ризиків для приватного сектору в Україні і віримо, що в тісній співпраці з донорами та міжнародною фінансовою спільнотою багато українських та іноземних компаній зможуть подавати заявки та отримувати нові гарантії", — зазначала Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Проєкт, застрахований MIGA, сприятиме підтримці економічного зростання України в умовах викликів, створенню нових робочих місць та податкових надходжень до бюджетів різних рівнів. А проєкт отримає сертифікацію "зеленого будівництва".

"Ми пишаємося можливістю підтримати Україну в часи великої економічної та гуманітарної катастрофи, спричиненої російським вторгненням", — зазначив Хіроші Матано, виконавчий віцепрезидент MIGA. "Ми прагнемо сприяти привабленню прямих іноземних інвестицій в Україну та створенню імпульсу для відновлення країни після війни".

"Ми вдячні MIGA за підтримку України та нашої "зеленої" інвестиції у індустріальний парк M10 у Львові", — сказав Томаш Фіала, генеральний директор компанії Dragon Capital, яка володіє 65% акцій UIPH. "Широкий доступ до гарантій є ключовим фактором для збільшення прямих іноземних інвестицій в Україну в умовах війни. Ми також підкреслюємо важливу роль Офісу Президента України та Уряду України у збереженні стабільних макроекономічних умов та створенні сприятливого середовища для нових інвестицій".

Гарантія MIGA надає важливий сигнал міжнародним інвесторам до активізації страхування воєнних ризиків в Україні.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=f135e7b2-f070-4b6f-9418-5b9dd0945ad7

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес