На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Планують скасувати вимоги обов'язкового страхування діяльності, пов'язаної з ГМО та зберігання зерна

Версия для печати Версия для печати
05.10.2023 

Міжвідомча робоча група з дерегуляції рекомендує скасувати зайві вимоги щодо обов'язкового страхування роботи підприємців. Таке рішення МРГ ухвалила під час засідання 5 жовтня 2023 року.

Йдеться, зокрема, про скасування обов'язкового страхування:

  • Діяльності, пов'язаної з генетично модифікованими організмами. Зокрема, з їх випробуванням та транзитним переміщенням (Адже підприємці попередньо проводять дослідження безпечності ГМО, а підрахувати ризик від їх вивільнення неможливо);
  • Зерна, прийнятого на зберігання за простим або подвійним складським свідоцтвом, від ризиків випадкової загибелі, пошкодження або втрати

(Страхування зерновим складом своїх же ризиків має здійснюватися добровільно, адже вказувати підприємству, в даному випадку зерновому складу, коли і в яких випадках йому страхувати свої зобов'язання не є доцільним);

  • Технологій та їх складових за договорами про трансфер технологій (Страхування технологій та їх складових має відбуватися на розсуд сторін договору).

Також на засіданні розглянули можливість скасування деяких вимог Державних Будівельних Норм. Зокрема, обов'язкового встановлення:

  • Систем пожежної сигналізації на ряді об'єктів і засобів телекомунікацій;
  • Автоматичних засобів пожежогасіння у приміщеннях базових станцій та ретрансляторів мобільного зв'язку, які розміщені у діючих будинках об'єктів електрозв'язку, будинках іншого призначення та окремо розташованих спеціальних будинках та спорудах.

Із проханням про їх скасування звернулись представники операторів мобільного зв?язку. Зокрема, через те, що встановлення такого обладнання суперечить Правилам пожежної безпеки в галузі зв'язку та спричиняє додаткові обтяжуючі витрати.

За результатами засідання, МРГ з дерегуляції вирішила провести додаткові дослідження доцільності застосування систем пожежної сигналізації та автоматичних засобів пожежогасіння на низці об'єктів і засобів телекомунікацій, базових станціях та ретрансляторів мобільного зв'язку.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=2bbd9814-7170-4044-9fa5-09d8e1489985

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес