На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Планують скасувати вимоги обов'язкового страхування діяльності, пов'язаної з ГМО та зберігання зерна


05.10.2023 

Міжвідомча робоча група з дерегуляції рекомендує скасувати зайві вимоги щодо обов'язкового страхування роботи підприємців. Таке рішення МРГ ухвалила під час засідання 5 жовтня 2023 року.

Йдеться, зокрема, про скасування обов'язкового страхування:

(Страхування зерновим складом своїх же ризиків має здійснюватися добровільно, адже вказувати підприємству, в даному випадку зерновому складу, коли і в яких випадках йому страхувати свої зобов'язання не є доцільним);

Також на засіданні розглянули можливість скасування деяких вимог Державних Будівельних Норм. Зокрема, обов'язкового встановлення:

Із проханням про їх скасування звернулись представники операторів мобільного зв?язку. Зокрема, через те, що встановлення такого обладнання суперечить Правилам пожежної безпеки в галузі зв'язку та спричиняє додаткові обтяжуючі витрати.

За результатами засідання, МРГ з дерегуляції вирішила провести додаткові дослідження доцільності застосування систем пожежної сигналізації та автоматичних засобів пожежогасіння на низці об'єктів і засобів телекомунікацій, базових станціях та ретрансляторів мобільного зв'язку.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=2bbd9814-7170-4044-9fa5-09d8e1489985

«« Вернуться на первую страницу раздела