На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування військових ризиків та умови повернення молоді в країну

Версия для печати Версия для печати
05.10.2023 

Страхування військових ризиків, висока доходність капіталу у валюті та економічне зростання на рівні не менше 7% – ось умови, за яких може розвиватись український бізнес, а молодь повернеться в країну.

Про це під час заходу NV Діалоги про стійкість. Як бізнес розвивається в умовах війни заявив Костянтин Єфименко, президент та співвласник фармацевтичної компанії Biopharma.

"Ключове для нас питання – страхування військових ризиків. Я поясню, чому. Biopharma – це нова компанія. Ми перейшли до переробки 300 тис. л плазми на рік, оборот компанії вже більше $100 млн – і ми повинні за чотири роки збільшити оборот компанії втричі. А новий завод має бути готовий до 2027 року, тобто починати його будувати треба завтра", – навів він приклад з власного бізнес-досвіду.

Єфименко також пояснив, чому західний капітал не поспішає до України: "В світі, якщо у вас є кошти, ви їх спокійно можете розмістити у репутабельному банку під 5,2−5,4%. За ставки 5,25−5,5% Федеральної резервної системи зараз будь-який банк дає такий відсоток. Тож скажіть мені, якою має бути доходність капіталу в валюті, щоб він прийшов в Україну? Це серйозне риторичне питання".

Також він порушив питання про те, як повернути в Україну молодь.

"Стане питання, кому наша країна потрібна. Вона потрібна молоді. А молоді зараз тут немає, вона повинна сюди повернутися. Я дивлюсь по своїх молодих працівниках. Що їм потрібно, щоб вони тримались на роботі? Хороший начальник – у них є (сміх у залі). Хороші умови для роботи – у них є. Хороша зарплата – у них є. Але цього мало. Їм потрібне зростання, їм потрібна перспектива. Молодь сюди повернеться, якщо у нас буде від 7% до 10% економічного зростання рок од року – і так років 20. Тоді вони повернуться, а так ми можемо тільки казки розповідати один одному. А такого росту не буде, якщо ми не будемо будувати заводи, фабрики, банки, лізингові компанії", — резюмував Єфименко.

Источник:  NV Бізнес
URL новости:  https://biz.nv.ua/ukr/economics/yak-zaluchiti-v-ukrajinu-kapital-i-povernuti-molod-prezident-biopharma-dav-nespodivanu-vidpovid-50358559.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес