На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Мінекономіки веде переговори з ЕКА країн-партнерів щодо застосування 100%-го покриття страхових ризиків

Версия для печати Версия для печати
12.10.2023 

Страхування інвестиційних ризиків відіграє ключову роль у створенні сприятливого бізнес середовища в країні, таким чином залучаючи приватний капітал і підтримуючи довгострокові проекти відбудови. Наразі Міністерство економіки України за участі Advantage Ukraine веде активні переговори з ЕКА країн-партнерів, акцентуючи на важливості застосування 100%-го покриття страхових ризиків.

Про це заявив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо під час виступу на 5-му Саміті ЕКА єС, який зібрав голів правлінь найбільших європейських експортно-кредитних агентств, щоб обговорити стратегічні інвестиції в Україну.

"Ми закликаємо ЕКА розширити підтримку проектів в Україні. Окрім цього, забезпечення інвестиційного страхування українських компаній при створенні спільних підприємств з іноземними партнерами може дати значні переваги для ділової активності в Україні. Зараз ми працюємо над збором можливих інвестиційних проектів в ключових секторах економіки. Деякі з них вже розглядаються ЕКА, міжнародними організаціями та інститутами з фінансування розвитку (DFIs та IFIs)", — зазначив Володимир Кузьо.

За його словами, беручи до уваги значний прогрес у відновленні економіки України і позитивний макропрогноз на 2024 рік, до Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) була подана пропозиція щодо перегляду групи класифікації країнових ризиків України, пропонуючи повернути її із сьомої групи до шостої. Це має значення в контексті страхування інвестиційних ризиків, оскільки ставка премії значною мірою залежить від групи, в якій знаходиться країна. Так, різниця між Групою 7 і Групою 6 може вдвічі знизить ставку премії, що значно здешевить вартість обладнання та устаткування, необхідне українським компаніям для участі у процесі відбудови. При цьому очікуємо, що із страхуванням українських інвесторів – значна частка виробництва буде локалізована.

Зі свого боку, під час Саміту керівники ЕКА єС висловили вдячність за активну участь Мінекономіки в роботі Саміту та анонсували підготовку спільної стратегії страхування ризиків для України, а також готовність щоквартально проводити зустрічі з Мінекономіки для обговорення прогресу у співпраці.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=a052bec0-6597-4b85-bb4c-0afa9f229bb0

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес