На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Зеленський закликав уряди країн-партнерів запроваджувати надійні механізми страхування воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
24.10.2023 

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на шостому німецько-українському економічному форумі наголосив на необхідності посилення української ППО, страхування воєнних ризиків, а також переосмислення економічної сфери.

"…Насамперед я прошу звернути вашу увагу на оборонну сферу в Україні – наше виробництво зброї, техніки, снарядів, яке ми нарощуємо. Це наш виробничий пріоритет номер один, і деякі німецькі компанії вже розпочали предметну співпрацю з нами в цій сфері. І ми запрошуємо решту", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що важливо "зараз запустити потік німецького обладнання в Україну як основи українських індустрій, зокрема, через повноцінний запуск експортно-кредитного фінансування".

Крім цього, Україна працює над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО і будує спеціальні відносини з найпотужнішими країнами світу, зокрема з Німеччиною, щоб дати українським містам надійний повітряний щит від російських обстрілів.

Глава української держави звернувся до урядів країн-партнерів, зокрема Німеччини, з проханням про впровадження надійного страхування воєнних ризиків.

"Очевидно, що такі ризики стримують інвестиції. Очевидно, що наявність системи захисту від них буде одним із вагомих кроків для зупинення російської агресії. Кремль досі сподівається на втому світу від підтримки України. Політично ми забезпечуємо, що такої втоми не буде, хоч би як Росія намагалася її спровокувати. Економічно, зокрема, наша з вами співпраця здатна це забезпечити", — наголосив президент.

Зеленський акцентував увагу на переосмисленні економічної сфери після бойових дій в Україні, за його словами, потенціал європейських країн може замінити багато сфер, з яких пішли або підуть російські компанії.

Серед чіткого потенціалу для співпраці та зростання Зеленський називає такі причини, як зростання нових глобально важливих центрів експорту, зокрема Дунайського регіону, виробництво й експлуатацію бойових дронів в Україні та переосмислення української енергетики з акцентом на децентралізовану "зелену" енергетику.

"І потрібен максимально чіткий сигнал Росії, яка завжди звертає увагу на Німеччину. З ким працює Німеччина. У яких партнерів вірить Німеччина. З ким ділиться своєю надійністю і бере щось для себе, щоб стати сильнішою. Усе це – принципові речі", — наголосив глава української держави.

Президент подякував Німеччині та її народові, а також канцлеру Олафу Шольцу за міцну підтримку України.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/investments/943148.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес