На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна і Франція планують поглибити економічне співробітництво

Версия для печати Версия для печати
25.10.2023 

Розширення програми співпраці щодо гуманітарного розмінування та страхування воєнних ризиків, залучення французького бізнесу до реконструкції та відновлення нашої країни та співпраці з українськими компаніями, підтримка малого та середнього бізнесу. Про це серед іншого йшла мова під час зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Гаелем Весьєром.

"Процес реконструкції і відновлення України прискориться разом із залученням інвестицій від приватного бізнесу, а для цього нам треба розширювати програми страхування воєнно-політичних ризиків. Ми цінуємо запровадження Францією двостороннього механізму страхування інвестицій в Україні", — наголосила Юлія Свириденко.

Також під час зустрічі сторони обговорили необхідність надання макрофінансової допомоги Україні, можливість залучення Франції до фінансування програм підтримки малого і середнього бізнесу та підготовку до запуску чотирирічної програми фінансової допомоги Україні від ЄС Ukraine Facility, яка передбачає фінансування до 50 мільярдів євро протягом 2024-2027 років.

Україна і Франція продовжать працювати над розробкою стратегії використання заморожених російських активів для передачі їх на відновлення нашої країни.

В свою чергу Посол Франції підняв питання лібералізації валютного законодавства України щодо надання можливості інвесторам виводити дивіденди за кордон.

Крім того, під час розмови обговорили питання пришвидшення гуманітарного розмінування України. Франція сумарно через різні програми вже виділила 15 мільйонів євро на ці потреби.

"Ми вдячні уряду Франції за підтримку у кожній із цих важливих тем. Франція завжди була і залишається надійним партнером і другом України, на їхню допомогу ми можемо розраховувати у цей важкий час. Для мене особливо цінно, що Франція взяла патронаж над моїм рідним регіоном – Чернігівщиною. Вірю, що в майбутньому наші відносини із Францією ставатимуть лише тіснішими", — резюмувала Юлія Свириденко.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=4a2d7660-612e-4be0-b5b5-3f8612db9962

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес