На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

МТСБУ уклало Меморандум про партнерство із НАСУ, АСБ та ЛСОУ

Версия для печати Версия для печати
02.11.2023 

"Всі учасники ринку обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласників усвідомлюють необхідність об'єднання зусиль задля забезпечення реформування та розвитку галузі, реалізації спільних дій, спрямованих на створення атмосфери довіри і партнерських відносин між страховиками та учасниками дорожнього руху. Це має особливе значення зараз, коли очікується прийняття нової редакції закону "Про ОСЦПВ", і необхідно буде діяти злагоджено для швидкого та ефективного запровадження законодавчих новацій", — зауважив генеральний директор МТСБУ Олександр Берназюк.

НАСУ заявила, що вітає кроки оновленого керівництва МТСБУ на шляху до стійкого та сучасного об'єднання, яке має стати центром інформаційної взаємодії у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, де сучасна ІТ система забезпечуватиме безперебійну роботу МТСБУ як інформаційного хабу з надійно захищеними даними.

"Підтримуємо зусилля до дієвої та спроможної системи гарантування страхових виплат та високого рівня корпоративного управління, що забезпечуватиме прозорість прийняття рішень та ефективність їх виконання", — сказав генеральний директор НАСУ Денис Ястреб.

"НАСУ долучається до досягнення спільної мети – платоспроможності фондів МТСБУ та прозорості управління ними, належності ринкової поведінки та добросовісності діяльності МТСБУ та його учасників, ефективності та прозорості роботи членів органів управління та контролю МТСБУ, кінцевим результатом чого має стати забезпечення розвитку обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності як належного виду захисту майнових права та законних інтересів автовласників та потерпілих внаслідок дорожньо-транспортних пригод. НАСУ надаватиме власну експертизу та напрацювання для досягнення спільної мети як в межах Меморандуму та і поза ним".

Всі сторони Меморандуму домовились щодо реалізації спільної політики у сфері ОСЦПВ та співпраці за наступними напрямками:

  • підготовка та надання спільних пропозицій щодо подальшого реформування роботи галузі та удосконалення взаємовідносин між суб'єктами ОСЦПВ;
  • розробка спільних дій задля підвищення фінансової грамотності учасників дорожнього руху;
  • обмін досвідом і знаннями у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності;
  • організація спільних, в тому числі публічних, заходів для обговорення актуальних питань застосування галузевого законодавства, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та зниження тяжкості наслідків страхових випадків, підвищення інформування та захисту майнових прав та законних інтересів споживачів тощо.

"Представляючи інтереси страховиків, ЛСОУ має на меті дати страховим компаніям інструментарій, який дозволить оперативно і якісно надавати послуги нашим страхувальникам. Тісна співпраця між страховими компаніями і Бюро на основі партнерства та взаємодопомоги, дозволять нам бути більш ефективними насамперед для наших клієнтів. Ми маємо забезпечити надійний страховий захист і працювати над зростанням рівня задоволеності споживачів", — зазначив Віктор Берлін, президент Ліги страхових організацій України.

Також учасники Меморандуму домовились про системний обмін інформацією щодо показників ринку ОСЦПВ, а саме щодо кількості ДТП, статистичних даних з цього виду обов'язкового страхування та діяльності страховиків ОСЦПВ, регламентних виплат з гарантійних фондів МТСБУ, звернень споживачів тощо.

"Майже всі учасники Асоціації залучені до ОСЦПВ – або як члени МТСБУ, або як посередники, що укладають договори страхування цивільної відповідальності. Для кожного із них важлива прозорість діяльності галузі та МТСБУ, наявність інформаційної підтримки, що дозволяє найліпшим чином розуміти процеси, що відбувають на ринку, інформувати споживачів та постраждалих про їх права та обов'язки", — коментує генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський.

Співпраця в рамках Меморандуму здійснюватиметься на основі принципів рівноправності, координації дій, сприяння кожній стороні документу у досягненні її цілей, дотримання вимог щодо захисту інформації.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/ua/presscenter/news/181682/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес