На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Великобританія працюватиме разом з ЄБРР над проєктом страхування воєнних ризиків в Україні

Версия для печати Версия для печати
02.11.2023 

Велика Британія долучиться до розробки та реалізації Європейським банком реконструкції та розвитку пілотного проєкту страхування від воєнних ризиків в Україні. Відповідну заяву про наміри підписано між Урядом Великобританії та ЄБРР 31 жовтня 2023 року.

"Співпраця таких потужних та надійних партнерів нашої держави, як Уряд Великобританії та ЄБРР, дає впевненість в успіху проєкту, старт якому було покладено під час Конференції з відновлення в Лондоні. Прогрес у розробці та практичному наповненні цього проєкту, у реалізації та посиленні інших проєктів в сфері страхування воєнних ризиків, започаткованих Урядами, міжнародними фінансовими інституціями, страховими компаніями свідчить, що наші партнери розуміють надзвичайну важливість цього напрямку в контексті відновлення України. Адже саме приватний капітал візьме на себе основний тягар відновлення. І щоб інвестиції заходили в Україну в необхідних обсягах, ми спільно маємо забезпечити безпеку капіталовкладень, торговельних операцій тощо", — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Проєкт ЄБРР передбачає створення нового фонду, який сприятиме розвитку міжнародного ринку перестрахування та страхування майна та торговельних ризиків, включаючи страхування товарів у дорозі або на складах. Заява про наміри, підписана між ЄБРР та Урядом Великобританії, демонструє підтримку Сполученим Королівством продовження технічного та адміністративного розвитку проєкту ЄБРР. Великобританія також сприятиме підвищенню міжнародного інтересу до проєкту завдяки своєму статусу світового лідера в питаннях страхування.

"Страхування інвестиційних ризиків відіграє ключову роль у створенні сприятливого інвестиційного середовища, таким чином залучаючи приватний капітал і підтримуючи довгострокові проєкти реконструкції. Це особливо важливо для того, щоб Україна вже сьогодні, перебуваючи в стані війни, була відкрита для інвесторів, які зараз розглядають можливість зайти в нашу країну", — зазначив у свою чергу заступник Міністра економіки Володимир Кузьо під час виступу на круглому столі, організованому ЄБРР, що передував підписанню заяви про наміри.

Нагадаємо, співпраця Уряду України з партнерами в сфері страхування воєнних ризиків вже дає практичний результат. Так, MIGA, що належить до групи Світового банку, нещодавно затвердило десятирічний страховий пакет для проєкту індустріального парку у Львівській області України, DFC бере активну участь у забезпеченні страхування політичних ризиків з численними заявками на загальну суму в сотні мільйонів доларів, які зараз розглядаються. Експортно-кредитні агентства країн партнерів створюють та розширюють програми гарантій для підтримки підприємств, які працюють в Україні. Це потужний сигнал міжнародній інвестиційній спільноті про те, що Україна відкрита для бізнесу.

Під час Конференції з відновлення в Лондоні в червні цього року Великобританія оголосила про збільшення фінансування для MIGA до 20 мільйонів фунтів стерлінгів. Кошти допоможуть британським інвесторам знизити ризики інвестицій у проєкти відбудови України.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=add010bf-6f6b-48ff-90b4-f98c4a69d54a

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес