На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхові премії на судна з військовим ризиком в Україні зросли після нападу

Версия для печати Версия для печати
09.11.2023 

Страхові премії на військові ризики різко зросли після того, як ракета пошкодила торгове судно в українському порту "Південний", повідомили в четвер три джерела в галузі.

Після виходу в липні з угоди, підтриманої ООН, яка гарантувала безпеку поставок українського зерна через Чорне море, Україна заявила, що Росія неодноразово атакувала українську портову інфраструктуру.

У середу вона заявила, що російська ракета влучила в судно KMAX Ruler під ліберійським прапором, коли воно завантажувало залізну руду. Чотири члени екіпажу були поранені, а український пілот загинув, що стало першим смертельним ударом по комерційному судну за багато місяців.

Морські страховики відносять Україну до зони підвищеного ризику, а додатковий страховий внесок на випадок воєнних ризиків необхідно поновлювати, як правило, кожні сім днів. Судна також повинні мати річний військовий поліс.

Три джерела в страхових компаніях повідомили, що страхові внески зросли, причому два з них сказали, що вони зросли до 3% від вартості судна з приблизно 1% до нападу, що призведе до додаткових витрат у десятки тисяч доларів.

Тимчасовий "гуманітарний коридор" для вантажних суден, який був створений в Україні після відходу Москви, продовжує працювати, незважаючи на атаку, заявив у четвер віце-прем'єр-міністр Олександр Кубраков.

Пілот помер, коли спускався по сходах після інциденту, тому точна причина поки не ясна, — повідомило джерело, обізнане з інцидентом, яке попросило не називати його ім'я.

Джерело повідомило, що, можливо, вантаж все ж таки буде відправлений після того, як буде проведена оцінка пошкоджень.

Четверте джерело в страховій індустрії повідомило, що судно було застраховане на 15 мільйонів доларів США, а збитки оцінюються в 4 мільйони доларів США без відповідальності за екіпаж.

Філіппінську компанію Venus Mare, яка вказана в судноплавних базах даних як власник судна, не вдалося знайти для коментарів. "Це суворе нагадування про крихкість морської безпеки, і цей акт агресії, здатний призвести до загибелі невинних людей, повинен бути рішуче засуджений", – заявила в четвер асоціація судноплавної індустрії "ІНТЕРКАРГО".

Суховантажі, екіпажі яких складаються з невинних моряків, є уособленням небойових суден.

Источник:  Reuters
URL новости:  https://www.reuters.com/markets/commodities/ukraine-war-risk-ship-premiums-rise-after-attack-sources-say-2023-11-09/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес