На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Створення спільних підприємств та локалізація виробництва в Україні

Версия для печати Версия для печати
10.11.2023 

Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог щодо відновлення України не чекаючи закінчення війни, зокрема щодо поглиблення співпраці між компаніями, страхування ризиків, допомога у гуманітарному розмінуванні, підтримки експорту. Також Уряд України розраховує на подальшу підтримку євроінтеграційного курсу країни з боку міжнародних партнерів.

Про це зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з Міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мером 9 листопада в Парижі.

Зі своєї сторони Міністр Брюно Ле Мер наголосив, що майбутнє Європи виборюється зараз в Україні, і як би не змінювалася геополітична ситуація у світі, Франція готова бути з Україною до кінця.

В свою чергу Юлія Свириденко зазначила, що співпраця між Україною та Францією не втрачає своєї інтенсивності і, попри російську агресію, має надзвичайно практичний вимір для обох країн.

"Сьогодні ми обговорюємо потенційні інструменти відновлення України, в тому числі, страхування воєнних ризиків, щоб дати можливість французьким інвесторам заходити в Україну та приєднуватись до проектів з реконструкції", — підкреслила Юлія Свириденко.

Так, французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export вже оголосила, що буде страхувати французькі компанії, які готові інвестували в Україну, не чекаючи на завершення війни. Вже зараз є перші французькі підприємства, які готові отримати ці гарантії, щоб розширити свої підприємства в Україні. Також сторони обговорили можливість страхування українських інвесторів, які створюватимуть спільні компанії з французьким бізнесом.

"Французькі компанії готові локалізувати свої потужності в Україні та виробляти свою техніку на наших заводах. Я переконана, що завдяки спільній роботі це зацікавлення лише ростиме", — відмітила Перший віцепрем'єр-міністр.

Зокрема, французький бізнес зацікавлений інвестувати у стратегічно важливі сектори України, зокрема, в оборону, виробництво та переробку с/г продукції, відновлювану енергію, виробництво та зберігання газу, зелену металургію, екологічний транспорт, охорону здоров'я та фармацевтику.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=1e05c2e7-e62e-41fb-8c48-492a3c3cf090

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес