На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Мінекономіки створить з MIGA робочу групу для пришвидшення процесу страхування інвесторів

Версия для печати Версия для печати
13.11.2023 

Україна продовжує вести переговори з партнерами по залученню додаткового фінансування для страхування військових ризиків інвесторів. Про це йшла розмова під час зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з виконавчим віце-президентом MIGA Хіроші Матано.

"Зараз Україна потребує розблокування притоку приватних інвестицій. Але всі розуміють, що без надійних інструментів зі страхування військових ризиків, ми не побачимо активного притоку інвестицій. Тому на засіданнях Мультидонорної координаційної платформи ми знову і знову підійматимемо питання щодо акумуляції додаткових ресурсів саме на збільшення фінансування програм страхування військових ризиків. MIGA у цьому році вже втілила два проекти зі страхування військових ризиків в реальному секторі і ще два в фінансовому секторі. Також вони працюють над залученням додаткового фінансування до кінця року від п'яти країн. Ми домовились про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів", — наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, останнім часом відбувся значний прогрес у розширенні страхового покриття для бізнесу. MIGA нещодавно затвердила десятирічний пакет страхування вартістю 9,1 мільйона доларів США для проекту індустріального парку М10 у Львівській області України. Ця страхова угода частково фінансується країнами-донорами через Цільовий трастовий фонд підтримки реконструкції та економічного розвитку України (SURE), під наглядом MIGA.

"Вкрай важливо змінити сприйняття України як суцільної зони високого ризику. Одне з потенційних рішень передбачає створення спеціального трастового фонду, спрямованого на започаткування всесвітнього страхування та перестрахування військових ризиків. Цим фондом могли б спільно керувати уряди країн-партнерів у співпраці з Україною", — розповіла Юлія Свириденко.

Крім того, над страхуванням інвестицій своїх компаній працюють експортно-кредитні агенції європейських країн. Україна заохочує надання інвестиційного страхового покриття українським компаніям, коли вони створюють спільні підприємства з іноземними партнерами.

"Інвестиційне страхування може підвищити довіру іноземних компаній до такого типу співпраці. А це в свою чергу має сприяти економічному зростанню та створенню нових робочих місць", — продовжила Юлія Свириденко.

Міністерство економіки України працює над консолідацією інвестиційних проектів у ключових секторах економіки та вже має базу проектів, які повністю відповідають вимогам міжнародних фінансових інституцій. Вони будуть подаватись на розгляд міжнародним ЕКА та іншим гравцям ринку капіталу.

"Одним із головних завдань Уряду цього року є підтримка приватного сектора економіки, не чекаючи закінчення війни. Спільно з міжнародними партнерами та фінансовими установами ми працюємо над створенням Фонду перестрахування військових ризиків, який допоможе вивести на ринок великих приватних перестраховиків, міжнародних та українських операторів страхового ринку. Це буде розширення для інструментів DFC, MIGA та національних експортно-кредитних агентств", — резюмувала Юлія Свириденко.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=1ffabf65-8a21-4215-8f90-dca172e5cccb

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес