На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Кабмін виділив $20 млн для створення фонду страхування вантажоперевезень морем — заступник міністра

Версия для печати Версия для печати
13.11.2023 

Кабінет міністрів України минулого тижня виділив $20 млн для створення фонду страхування вантажоперевезень морем, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, загальний обсяг цього страхового фонду має досягти $500 млн завдяки приєднанню до проєкту кількох британських страхових агентств. Вони ставлять перед собою мету повернути страхування вантажоперевезень Чорним морем до 1% вартості вантажу судна, як це було до повномасштабної війни.

Він також зазначив, що атака на судно KMAX Ruler в одеському порту 8 листопада є вкрай негативним інцидентом, який водночас не призвів до зупинки роботи морського експортного коридору.

Ситуація з логістикою в агросекторі залишається мінливою, але загальний тренд на ринку позитивний: постійно збільшується кількість суден, які заходять у порти Великої Одеси. Навіть після негативного інциденту з атакованим судном ніхто не зупинився. Це ще раз підтверджує, що є готовність, незважаючи ні на що, боротися за країну й аграрний сектор, — сказав він у рамках фермерського зльоту "Кооперація 360" у Києві в п'ятницю.

За його словами, нормалізація роботи логістичних шляхів, зокрема морем, дала б змогу аграріям отримати додатково $20-30 на тонні, що поліпшило б ситуацію на внутрішньому ринку.

Це не прибутковість, а можливість для аграріїв вийти в нуль і стимул сіяти зернові культури навесні 2024 року, — пояснив Висоцький і додав, що за збігу різних обставин досягти цього можна.

Висоцький наголосив на відновленні зростання аграрного експорту 2023 року, незважаючи на його стримування через страйк польських перевізників на українсько-польських пунктах пропуску. Він також вказав на те, що на автоперевезення аграрних товарів припадає 5-6% усього експорту.

Тут усі розуміють, що агроекспорт – це порти Великої Одеси, Дунаю і перевезення залізницею, — підкреслив заступник міністра.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес