На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

DFC надсилає спецпредставника в Україну для активізації страхування

Версия для печати Версия для печати
14.11.2023 

DFC направить спецпредставника в Україну, щоб пришвидшити отримання страхування інвесторами. Про це йшла розмова під час зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко із Генеральним директором Міжнародної фінансової корпорації США (DFC) Скоттом Нейтаном.

"Одним із головних завдань Уряду в цьому та наступному роках є підтримка інвестицій приватного сектора економіки. Тому ми закликаємо стратегічних інвесторів подаватись на отримання страхування як через Міністерство, напряму до DFC, так і через майбутнього спецпредстивника. Інструмент страхування інвестицій в Україну уже доступний та DFC планує активізувати свою роботу в цьому напрямку", — наголосила Юлія Свириденко на прес-брифінгу разом із Скоттом Нейтаном, відповідаючи на запитання журналістів The Wall Street Journal.

Наразі DFC проявляє інтерес до фінансування та страхування у ключових секторах економіки, зокрема проектів в сфері енергетики. У американської корпорації вже є досвід підтримки подібних проектів в інших країнах, тому готові підтримувати втілення таких проєктів в Україні.

Загалом DFC вже підтримала низку проектів в Україні на суму 400 млн доларів. Зокрема, було виділено 250 мільйонів доларів США для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом'якшення наслідків війни Росії проти України.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму 60 мільйонів доларів США з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні.

Четвертий проект стосується гарантій у розмірі 50 мільйонів доларів США, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі.

DFC також оголосила, що надає 25 мільйонів доларів США страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

"До кінця року DFC обіцяє розпочати фінансування ще декількох важливих проектів. Також корпорація планує направити в Україну спецпредставника, щоб пришвидшити та полегшити страхування і фінансування інвестиційних проектів. Він консультуватиме як український, так і міжнародний бізнес щодо співпраці із DFC. Ми сподіваємося, що намір корпорації мобілізувати 1 млрд доларів США інвестицій в Україну дуже скоро призведе до реалізації нових проектів, в тому числі стороною яких можуть бути державні компанії", — резюмувала Юлія Свириденко.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=5f49892a-eac1-44ac-a738-1e3f9f6ab1b4

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес