На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Світовий банк та Мінекономіки розробляють стратегію підтримки приватного сектору

Версия для печати Версия для печати
07.12.2023 

Світовий банк та Мінекономіки розробляють стратегію підтримки приватного сектору з метою консолідації різних державних програм малого і середнього бізнесу для збільшення їх ефективності. Мова йде про грантові програми на підтримку малого і середнього бізнесу, програми підтримки ветеранів, інструменти страхування воєнних ризиків, фінансування програм єОселя та єВідновлення.

Про це домовились Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко на зустрічі із делегацією Світового банку на чолі із Регіональним директором Світового банку у справах України та Молдови Арупом Банерджі.

З української сторони участь у зустрічі взяли заступники Міністра економіки України Володимир Кузьо, Тетяна Бережна та Надія Бігун, а також заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Також Юлія Свириденко наголосила на зустрічі, що Група Світового банку надає методологічну допомогу та взаємодіє з Міністерством економіки стосовно аналізу потреб приватного сектору у 2024 році.

"Відбудова України буде відбуватись за рахунок залучення приватних інвесторів. На наступний рік ми попередньо оцінили потреби приватного сектору у понад 7 мільярдів доларів. Ми очікуємо, що більше половини цієї суми, близько 4 мільярдів доларів, буде покрито за рахунок реалізації програм фінансування багатосторонніми та двосторонніми міжнародними фінансовими установами", — пояснила Юлія Свириденко.

Під час зустрічі представники Світового банку висловили зацікавленість в підтримці українських підприємців – збільшенні фінансування грантових програм на підтримку малого і середнього бізнесу, програм підтримки ветеранів, інструментів страхування воєнних ризиків, та фінансування програми єОселя та єВідновлення.

"Усі ці програми спрямовані на створення нових робочих місць, допомогу переселенцям та ветеранам, а також підвищення ролі переробної промисловості в економіці України. Деталі ми будемо ще обговорювати, але принципова згода вже отримана", — наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, зокрема, гроші від Світового банку можуть пом'якшити умови отримання пільгових кредитів для населення за програмою єОселя та збільшити кількість виданих іпотечних кредитів. З іншого боку, реалізація програм пільгового кредитування буде стимулювати галузь житлового будівництва, що в свою чергу буде створювати нові робочі місця, нові виробничі ланцюжки та забезпечувати сплату податків.

Також сторони обговорили можливість надання технічної підтримки Світовим банком з метою аналізу та запуску інструментів страхування воєнних ризиків через залученість локального страхового ринку та напрямків збільшення капіталу українського Експортно-кредитного агентства.

"Зараз ЕКА успішно реалізує програму підтримки українських експортерів, серед яких основну частину складають підприємства малого та середнього бізнесу. Також ми залучили ЕКА до страхування ризиків знищених суден і товарів на них в територіальних водах України. В подальшому ми хочемо розширити програму страхування на ризики знищення товарів на складах і на вантажі, які перебувають в дорозі. Це має стати важливим елементом розвитку приватного сектору в Україні", — продовжила Юлія Свириденко.

Під час розмови представники уряду обговорили із Головою регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні та Молдові Лісою Костнер перспективні для інвесторів галузі та домовились, що IFC проведе детальний аналіз інвестиційних проектів, наданих Міністерством економіки України в рамках секторальних обговорень Плану України, з метою надання фінансування у 2024 році.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=b362384a-e74c-4f68-9b7f-a6afe13dc0d9

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес