На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Проєкт USAID закликає банки та страховиків долучитися до меморандуму про співпрацю щодо страхування від військових ризиків в Україні

Версия для печати Версия для печати
11.12.2023 

Проєкт USAID "Реформування фінансового сектору" розробив текст меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері страхування від ризиків політичного насильства в Україні та запрошує банки і страхові компанії приєднатися до цієї ініціативи.

"Ми запрошуємо банки та страхові компанії України приєднатися до відповідної ініціативи шляхом підписання меморандуму про співпрацю. Наш меморандум передбачає спільну роботу зі створення продуктів страхування від ризиків політичного насильства, а також забезпечення доступності таких продуктів для бізнесу та їхньої популяризації на внутрішньому ринку", – зазначено в повідомленні.

Згідно з текстом меморандуму, його метою є створення продуктів страхування від ризиків, спричинених збройною агресією, бойовими діями, тероризмом та інших ризиків, що можуть бути визначені в процесі співпраці. Крім того, меморандум слід розглядати як підґрунтя для розроблення подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії та співробітництва його учасників у межах діяльності, яку вони вправі провадити відповідно до законодавства України, а саме: розроблення підходу до визначення ризиків політичного насильства, що підлягають страхуванню, з урахуванням міжнародної практики; здійснення аналізу таких видів страхування, що будуть найбільш затребуваними українським бізнесом.

Крім того, створення продуктів страхування від ризиків політичного насильства на власному утриманні страховиків здійснюватиметься з урахуванням наявних найкращих практик та міжнародного досвіду. Залучення максимальної кількості страховиків до системи страхування від ризиків політичного насильства, зокрема, шляхом укладення договорів співстрахування. Пошук шляхів доступу до перестрахувального покриття за такими ризиками на локальному та міжнародному ринку та здійснення заходів щодо популяризації продуктів страхування від ризиків політичного насильства та охоплення широкого кола страхувальників, у тому числі шляхом збільшення страхового покриття та/або зниження страхових премій.

Підписантами меморандуму можуть бути всі учасники ринку страхування в Україні (зокрема нерезиденти, які мають право провадити відповідну діяльність на території України): страховики, перестраховики, страхові посередники та їхні об'єднання, а також банки.

Співпраця здійснюватиметься шляхом делегування представників для проведення консультацій та розроблення пропозицій щодо реалізації завдань, визначених цим меморандумом, створення робочих груп, у разі потреби, а також обміном наявними у сторін матеріалами та інформацією.

Приєднання до цього меморандуму можливе в письмовій формі шляхом підписання відповідної угоди про приєднання. Координатор зобов'язується якнайшвидше повідомити інші сторони меморандуму про приєднання нового учасника.

Меморандум набуває чинності з дати його підписання щонайменше двома сторонами та діє, доки його учасники зацікавлені у співпраці. Будь-яка сторона може припинити участь у ньому надавши письмове повідомлення про це координатору за 30 (тридцять) календарних днів до дати виходу.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес