На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Британія оголосила про створення морської коаліції на підтримку України

Версия для печати Версия для печати
13.12.2023 

Делегація ВМС України на чолі з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Олексієм Неїжпапою взяла участь у церемонії оголошення про відкриття коаліції з розвитку морських спроможностей України. У заході також взяли участь міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, командувач Командування ВМС США у Європі адмірал Стюарт Бенджамін Мунш, перший морський Лорд адмірал Сер Бен Кі та представники багатьох європейських країн.

Коаліція була створена за ініціативи Великої Британії та має на меті підвищення спроможностей України на морі задля забезпечення безпеки цивільного судноплавства та роботи зернового коридору.

Учасники коаліції надаватимуть Україні кораблі, техніку, здійснюватимуть підготовку катерного складу морської та річкової флотилій ВМС, морської піхоти, ППО, протимінних підрозділів та інше.

– Головні завдання коаліції – це допомогти Україні здобути перемогу на морі, забезпечити безпеку цивільного судноплавства та нівелювати мінну небезпеку, адже зараз Чорне море є найнебезпечнішим з точки зору мінної безпеки в Європі, — розповів віце-адмірал Олексій Неїжпапа. – Море – це велика дорога і воно має бути рівним для всіх, саме тому ми маємо захистити його та стати настільки потужним флотом, щоб у рф більше ніколи не виникло бажання захопити його, — наголосив командувач Військово-Морських Сил ЗС України.

Источник:  Сторінка ВМС ЗСУ в Facebook
URL новости:  https://www.facebook.com/navy.mil.gov.ua/posts/pfbid0vJMUt1f3RpTtF5FZzrzEj42K4hnrF52A1a8yePvjY17MdctMEJu6m7G9mRWmgjv4l

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес