На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Щоб прискорити економічне зростання маємо створити умови для залучення інвестицій та розширити можливості вітчизняного експорту

Версия для печати Версия для печати
14.12.2023 

Україна і Сполучені Штати Америки обговорили першочергові кроки для пришвидшення економічного зростання української економіки. Про це йшла розмова під час відео-зустрічі команди Кабміну на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем зі спеціальним представником США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер. З українського боку на зустрічі були присутні Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, Віцепрем'єр-міністр України з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, Міністр оборони України Рустем Умєров та інші представники уряду.

"Разом з колегами по Кабміну презентували американським колегам напрацьовані за координації Мінекономіки першочергові кроки для пришвидшення зростання української економіки. Для більш динамічного зростання ВВП наступного року ми маємо створити умови для залучення інвестицій, збільшення можливостей страхування воєнних ризиків, розширення шляхів вітчизняного експорту. Також обговорили створення спільних оборонних підприємств та конкретні проєкти в енергетичній галузі.

Окремо зупинились на обговоренні механізму компенсацій збитків, які спричинила агресія рф за рахунок заморожених російських активів. Передбачаться, що відповідний механізм буде складатись з трьох складових – компенсаційних реєстрів, куди заноситься все зруйноване або пошкоджене росіянами майно, компенсаційної комісії та безпосередньо компенсаційного фонду. Під час зустрічі ми отримали детальний відгук по кожному пункту та визначили подальші дії. Вірю, що наші подальші спільні зусилля дадуть плідні результати", — наголосила Юлія Свириденко.

Сторони також обговорили можливості посилення захисту українських портів та створенням демілітаризованої зони в Чорному морі заради відновлення морської торгівлі. В разі реалізації цих проєктів, експортні можливості для українського бізнесу збільшаться, що також має пришвидшити зростання української економіки.

В свою чергу американські партнери зацікавлені в підтримці економічних пріоритетів України за трьома основними напрямками. По-перше, мова йде про покращення ефективності роботи митниці, збирання податків та збільшенням можливостей для зернового експорту. По-друге, Україні обіцяють підтримку у розвитку прибуткових секторів економіки, таких як оборона та енергетика, а також розглянути можливості використання заморожених російських активів. Третій напрямок стосується підтримки приватного сектору економіки та повернення українців додому.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=3c87b0ba-4e65-47f8-842f-946498dbb311

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес