На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

USAID створює систему страхування від ризиків війни та політичного насильства в Україні

Версия для печати Версия для печати
15.12.2023 

Проект USAID "Трансформація фінансового сектору" розробив проект меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері страхування від ризиків війни та політичного насильства в Україні.

Ця ініціатива має на меті залучити українські банки та страхові компанії до розробки та просування продуктів страхування від політичного насильства на внутрішньому ринку.

Меморандум закладає основу для створення підходів до визначення страхових ризиків політичного насильства, заснованих на міжнародній практиці, та визначає види страхування, які будуть найбільш затребувані українським бізнесом.

Проект також планує створити систему страхування ризиків політичного насильства за принципом самострахування, спираючись на кращі практики та міжнародний досвід. Це передбачає заохочення страховиків приєднатися до системи, забезпечення доступу до перестрахувального покриття та популяризацію продуктів страхування ризиків політичного насильства.

Меморандум USAID передбачає спільну роботу над розробкою продуктів страхування від політичного насильства, а також забезпечення доступності таких продуктів для бізнесу та їх просування на внутрішньому ринку

Меморандум слід розглядати як підґрунтя для розробки подальших заходів, спрямованих на розвиток співпраці між його учасниками в рамках діяльності, яку вони мають право здійснювати відповідно до українського законодавства, а саме: розробити підходи до визначення страхових ризиків політичного насильства на основі міжнародних практик та проаналізувати види страхування, які користуватимуться найбільшим попитом серед українського бізнесу.

Крім того, створення проекту зі страхування ризиків політичного насильства з використанням самострахування спиратиметься на кращі практики та міжнародний досвід.

Будуть вжиті заходи для заохочення якомога більшої кількості страховиків приєднатися до системи страхування ризиків політичного насильства, в тому числі шляхом підписання договорів співстрахування.

Будуть знайдені шляхи для забезпечення доступу до перестрахувального покриття таких ризиків на місцевому та міжнародному ринках, а також вжиті заходи для популяризації продуктів страхування ризиків політичного насильства та залучення великої кількості клієнтів, у тому числі шляхом збільшення страхового покриття та/або зниження страхових тарифів.

Меморандум можуть підписати всі учасники страхового ринку України (в тому числі нерезиденти, які мають право здійснювати страхову діяльність на території України): страховики, перестраховики, страхові брокери та їх об'єднання, а також банки.

Співпраця відбуватиметься шляхом делегування своїх представників для проведення консультацій, напрацювання пропозицій щодо виконання завдань, визначених у меморандумі, створення робочих груп, а також, у разі необхідності, обміну матеріалами та інформацією сторін.

Учасники страхового ринку та банки можуть приєднатися до меморандуму, підписавши відповідну угоду. Координатор повинен буде якнайшвидше повідомити інших підписантів меморандуму про приєднання нового учасника.

Меморандум набуде чинності з дати його підписання щонайменше двома членами і діятиме доти, доки його підписанти будуть зацікавлені в такій співпраці.

Будь-яка сторона може припинити свою участь у ньому, надіславши письмове повідомлення координатору за 30 календарних днів до дати виходу з меморандуму.

Приєднатися до Меморандуму можуть всі учасники українського страхового ринку, в тому числі нерезиденти, які мають дозвіл на здійснення діяльності в Україні. До них відносяться страховики, перестраховики, страхові брокери, їх об'єднання та банки.

Співпраця передбачатиме проведення консультацій, створення робочих груп та обмін інформацією. Меморандум набуває чинності після підписання щонайменше двома учасниками і буде діяти доти, доки сторони будуть зацікавлені у співпраці. Сторони можуть припинити свою участь, надавши письмове повідомлення за 30 днів.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL новости:  https://beinsure.com/news/usaid-memorandum-in-insurance/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес