На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Трастовий фонд SURE знижує військові ризики для іноземних інвесторів в Україні шляхом страхування

Версия для печати Версия для печати
15.12.2023 

Трастовий фонд SURE має вирішальне значення для відновлення України після збитків, завданих російською війною, які, за оцінками Світового банку, становлять $411 млрд.

Трастовий фонд SURE фокусується на сприянні приватним інвестиціям та рішенням для відновлення економіки, в тому числі на зменшенні воєнних ризиків.

MIGA поєднує донорське фінансування від SURE TF з ризиками на власних балансах, а також залучає державне та приватне перестрахування, де це можливо, для надання гарантій на підтримку України.

Співвідношення державного та приватного потенціалу буде змінюватися залежно від інтенсивності конфлікту в Україні та етапу відновлення.

Станом на 1 березня 2023 року перестраховий потенціал приватного сектору практично відсутній, і тому зусилля MIGA були спрямовані на залучення перестрахування державного сектору до своїх гарантій.

Відбудова такого масштабу потребує приватних інвестицій та рішень, що сприяють залученню приватних інвестицій, ключовим серед яких є зменшення воєнних ризиків. MIGA може зробити значний внесок у пропозицію таких рішень приватному сектору.

MIGA, яка активно надає послуги зі страхування політичних ризиків в Україні, використовуватиме цей фонд для підтримки прямих іноземних інвестицій та гарантій торгового фінансування.

Велика Британія зробить внесок у розмірі 20 млн фунтів стерлінгів до Трастового фонду SURE, створеного Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA), з метою зменшення ризиків, з якими стикаються іноземні інвестори в Україні.

Внесок Великої Британії, разом з іншими міжнародними пожертвами, допоможе застрахувати щонайменше $100 млн нових інвестицій в Україну, що охоплюють такі критичні сектори, як транспорт, житлове будівництво та енергетика, для післявоєнної відбудови країни.

Ми хотіли б подякувати нашим британським партнерам за їхній внесок до Цільового фонду SURE. Окрім фінансової підтримки, яку Фонд надає реальному сектору української економіки, для нас важливо, що все більше країн долучаються до підтримки інвесторів, які готові брати участь у відновленні України, не чекаючи закінчення війни.

"Гарантії MIGA є важливим інструментом зниження ризиків для забезпечення безперервності діяльності приватного сектору та залучення інвестицій для відновлення та реконструкції країни", — зазначила Юлія Свириденко.

"Підтримка з боку Великої Британії матиме вирішальне значення для продовження нашої допомоги Україні та сприятиме підтримці роботи економічного двигуна. Трастовий фонд SURE вже підтримав кілька проектів в Україні. Ми прагнемо допомогти Україні та її народу в цей складний час", — сказав Хіроші Матано, виконавчий віце-президент MIGA.

MIGA є проактивним постачальником страхових послуг в Україні, видавши понад 215 млн доларів США страхових гарантій від політичних ризиків з початку російського вторгнення в лютому 2022 року. Через війну, що триває, приватні страховики не можуть надавати послуги зі страхування політичних ризиків в Україні.

Трастовий фонд SURE дозволяє MIGA продовжувати підтримувати прямі іноземні інвестиції в Україну в цей складний для країни період.

Разом із внеском Норвегії у розмірі близько $22 млн, MIGA тепер зможе застрахувати щонайменше $100 млн нових інвестицій в Україну.

"Підписання угоди надає бізнесу та інвесторам фундаментальні інструменти, необхідні для безпосередньої участі у відновленні України", — заявив міністр промисловості та економічної безпеки Великої Британії Нусрат Гані у своїй заяві, що міститься у прес-релізі MIGA.

"Наш внесок у розмірі 20 млн фунтів стерлінгів до страхового трастового фонду MIGA дозволить знизити ризики проектів та залучити вкрай необхідні приватні інвестиції в Україну для підтримки економічного відновлення зараз і в майбутньому", — сказав Гані.

Норвегія також внесла $22 млн. до Трастового фонду SURE, щоб зменшити ризики для іноземних інвесторів та задовольнити попит на страхування військових ризиків.

Трастовий фонд SURE був створений MIGA в лютому 2023 року з метою сприяння розгортанню двоєдиної стратегії допомоги Україні в подоланні наслідків кризи.

MIGA була створена у 1988 році як член Світового банку з метою сприяння прямим іноземним інвестиціям в економіку країн, що розвиваються, допомагаючи зменшити ризики конвертації валюти та обмежень на переказ коштів, порушення урядами контрактів, експропріації тощо.

Агентство також займається покращенням умов кредитування для приватних інвесторів та самих кредиторів.

З моменту свого створення MIGA видало понад $76 млрд. гарантій у 123 країнах, що розвиваються, підтримавши понад 1 000 проектів, повідомляє прес-служба.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL новости:  https://beinsure.com/news/sure-trust-fund-rebuilding-ukraine-damages/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес