На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Унесено зміни до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку


17.01.2024 

Національний банк вніс зміни до  Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України (далі – Правила №120) та Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України в умовах особливого періоду (далі – Правила №140).

Унесення змін пов’язано з необхідністю приведення Правил №120 та Правил №140 у відповідність до змін у законодавстві України, а також забезпечення отримання Національним банком повноцінної інформації для здійснення регулювання та нагляду за банківським сектором і збереження фінансової стабільності.

У змінах до Правил №120 та Правил №140 передбачено:

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку України  від 15 січня 2024 року №6 “Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України” (далі – Постанова №6).

У Постанові №6 визначено різні строки набрання чинності окремих пунктів змін до  Правил №120 та Правил №140. Це повʼязано з особливостями запровадження змін до того чи іншого файла з показниками звітності. Також установлено тестовий період для складання та подання файлів з показниками звітності, які раніше не подавалися до Національного банку. Заходи впливу за допущені помилки в даних звітності, які були подані впродовж тестового періоду, не застосовуватимуться.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/uneseno-zmini-do-pravil-organizatsiyi-statistichnoyi-zvitnosti-scho-podayetsya-do-natsionalnogo-banku-18058

«« Вернуться на первую страницу раздела