На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Пропонується до обговорення порядок повідомлення про технічний збій або інші невідворотні обставини

Версия для печати Версия для печати
05.02.2024 

Національний банк України розробив і пропонує до обговорення порядок повідомлення надавачем фінансових або супровідних послуг Національного банку про настання технічного збою або інших невідворотних обставин, які об’єктивно унеможливили проведення оцінювання кредитоспроможності споживача або подання інформації про споживчий кредит до бюро кредитних історій.

Пропонується встановити порядок для надавачів фінансових і супровідних послуг, який дасть змогу в простий спосіб повідомити та підтвердити факт настання технічного збою. Якщо не було проведено оцінювання кредитоспроможності споживача або не виконано обов’язок і не дотримано строків подання інформації про споживчий кредит до бюро кредитних історій, включеного до Єдиного реєстру бюро кредитних історій, через технічний збій або інші невідворотні обставини, Національний банк не буде застосовувати штрафні санкції відповідно до абзацу сімнадцятого частини другої статті 28 Закону України “Про фінансові послуги та фінансові компанії”.

У проєкті передбачено низку вимог стосовно надання інформації про технічний збій, а саме:

  1. Повідомлення про факт настання технічного збою або інших невідворотних обставин не пізніше ніж на другий робочий день із дня їх настання, а також перелік інформації, яка має надаватися під час такого повідомлення;
  2. Письмового підтвердження факту настання технічного збою або інших невідворотних обставин упродовж п’яти робочих днів із дня повідомлення про факт їх настання, а також перелік інформації, яка має зазначатися в такому письмовому підтвердженні.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/proponuyetsya-do-obgovorennya-poryadok-povidomlennya-pro-tehnichniy-zbiy-abo-inshi-nevidvorotni-obstavini

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес