На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Уточнено порядок здійснення тимчасової адміністрації та перелік ознак ризикової діяльності небанківських фінустанов


20.03.2024 

Національний банк уточнив низку своїх нормативно-правових актів стосовно здійснення тимчасової адміністрації небанківських фінансових установ та застосування коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг.

1. Зміни до Положення про порядок призначення, здійснення та припинення тимчасової адміністрації страховика, кредитної спілки передбачають:

2. Змінами до Положення про сертифікацію осіб на право здійснення тимчасової адміністрації небанківської фінансової установи розширено перелік підстав для анулювання сертифіката на право здійснення тимчасової адміністрації.

3. Зміни до Положення про застосування Національним банком України коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг стосуються:

4. Положення про анулювання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у період дії воєнного стану визнано таким, що втратило чинність.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління Національного банку України від 19 березня 2024 року №34, яка набирає чинності з 21 березня 2024 року.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/utochneno-poryadok-zdiysnennya-timchasovoyi-administratsiyi-ta-perelik-oznak-rizikovoyi-diyalnosti-nebankivskih-finustanov

«« Вернуться на первую страницу раздела