На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Протидія страховому шахрайству


03.02.2017 

Страховий ринок України опрацьовує питання колективної безпеки та інформаційної підтримки діяльності страхових компаній.

Минулого тижня в Нацкомфінпослуг за підтримки Ліги страхових організацій України відбулось засідання Круглого столу на тему "Колективна безпека та інформаційна підтримка діяльності страхових компаній", присвячене визначенню оптимальних шляхів та надійних інструментів вирішення проблем забезпечення страхового бізнесу актуальною та достовірною інформацію, повідомляє прес-служба ЛСОУ.

У заході взяли участь керівники та представники страхових компаній, відповідальні за напрямки андерайтингу, врегулювання збитків, економічної безпеки та актуарних розрахунків.

Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Олександр ЗАЛ?ТОВ ознайомив присутніх на круглому столі фахівців з міжнародним досвідом інформаційної підтримки діяльності страхових ринків, навів приклади ефективних об?єднань страховиків, що перешкоджають страховому шахрайству в усьому світі. Він також зазначив, що страхування, перш за все, є соціальним продуктом, а задля комплексного позитивного результату законопроекти, подані на розгляд до Верховної Ради, мають бути опрацьовані і погоджені з усіма учасниками ринку.

Валерій СУКСIН, директор ТОВ "Тінекс", розповів про експертну оцінку рівня ризиків та загроз на страховому ринку України, засновану на опитуванні, проведеному компанією у січні 2017 року. Серед опитаних експертів-учасників страхового ринку України, топ-менеджери компаній склали 55%, менеджери – 18%, спеціалісти з врегулювання – 16%, фахівці служби безпеки – 6%, андерайтери – 5%. Валерій Суксін також зазначив, що враховуючи, що розмір страхових виплат страхового ринку України складає до 7 млрд. грн./рік, розмір страхових виплат, яких можна було б уникнути за наявності більш повної інформації про них, складає 21% або близько 1,5 млрд. грн. При цьому можливий рівень посягань на кошти страховика по окремих продуктам складає: 25% – добровільне медичне страхування; 23% – АвтоКаско; 18% – автоцивілка, 16% – відповідальність; 14% – подорожуючі за кордон; 12% – майно та 10% – нещасний випадок.

У свою чергу, Президент ЛСОУ Олександр ФIЛОНЮК наголосив, що ситуацію змінить законодавче визначення поняття "страхове шахрайство" та об?єктивна статистика страхового ринку в цих напрямках, а вирішити проблему страхового шахрайства допоможе внесення відповідних змін до Кримінального кодексу України. Також Президент Ліги нагадав, що протягом багатьох років ЛСОУ веде активну роботу, всебічно висвітлюючи тему боротьби зі страховим шахрайством і об?єднуючи експертів ринку для роботи над цим питанням у рамках профільних комітетів ЛСОУ, адже це – спільна проблема для всіх страхових компаній.

Источник:  FinPost
URL новости:  http://finpost.com.ua/?p=1616

«« Вернуться на первую страницу раздела