На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк оцінюватиме небанківські фінустанови за рівнем ризику та суспільної важливості


18.12.2020 

Національний банк затвердив критерії оцінки ступеня ризику учасників ринку небанківських фінансових послуг (далі – учасників ринку) та їх суспільної важливості.

Перелік цих критеріїв та порядок їхнього застосування наведено в Положенні про встановлення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку небанківських фінансових послуг, їх суспільну важливість, на підставі яких визначається періодичність проведення планових інспекційних перевірок, та порядок їх застосування.

Це Положення дозволяє Національному банку фокусувати нагляд на учасниках ринку зі значним ступенем суспільної важливості та вищим ступенем ризику. Цей розподіл дозволить регулятору застосовувати ризик-орієнтований підхід та врахувати принцип пропорційності для визначення інтенсивності наглядових дій (зокрема періодичності планових перевірок).

Критеріями оцінки ступеня ризику учасників ринку є такі:

Частота та період проведення оцінювання учасників ринку:

Особливості проведення оцінювання учасників ринку:

Періодичність проведення планових перевірок:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-otsinyuvatime-nebankivski-finustanovi-za-rivnem-riziku-ta-suspilnoyi-vajlivosti

«« Вернуться на первую страницу раздела