На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк оприлюднив плани проведення інспекційних перевірок банків та небанківських фінустанов на 2021 рік


30.12.2020 

Національний банк України в 2021 році запланував проведення інспекційних перевірок у 32 небанківських фінансових установах.

Перевірки буде проведено в 15 страхових компаніях, 11 кредитних спілках, 5 фінансових компаніях та 1 лізингодавця. Загалом, інспекційними перевірками вдасться охопити установи, на які припадає 23% активів страхового ринку, 33% сегменту кредитних спілок та близько 20% фінансових компаній і лізингодавців.

Річний План проведення інспекційних перевірок учасників ринку небанківських фінансових послуг на 2021 рік було складено на основі ризик-орієнтованого підходу з урахуванням принципу пропорційності щодо визначення інтенсивності наглядових дій та критеріїв, за якими було оцінено ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку небанківських фінансових послуг та їх суспільну важливість.

Оприлюднений річний План проведення інспекційних перевірок учасників ринку небанківських фінансових послуг на 2021 рік

У 2021 році Національний банк також буде проводити й позапланові перевірки, необхідність яких визначатиметься за результатами наглядових дій. 

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-oprilyudniv-plani-provedennya-inspektsiynih-perevirok-bankiv-ta-nebankivskih-finustanov-na-2021-rik

«« Вернуться на первую страницу раздела