На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Національний банк пропонує визначити порядок нагляду за додержанням учасниками ринку небанківських фінансових послуг законодавства про захист прав споживачів фінпослуг

Версия для печати Версия для печати
26.02.2021 

Національний банк оприлюднив для громадського обговорення проєкт Положення про здійснення Національним банком України нагляду за додержанням учасниками ринку фінансових послуг законодавства про захист прав споживачів фінансових.

Мета документа –  затвердити прозорий та універсальний підхід до здійснення такого нагляду, виявлення порушень, своєчасного реагування на них та мінімізації ризику порушень у майбутньому.

Об’єкти безвиїзного нагляду в межах цього документу – небанківські фінустанови, особи, які не є фінустановами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, посередники на ринках небанківських фінпослуг.

Національний банк здійснюватиме відповідний безвиїзний нагляд на підставі аналізу звернень споживачів, договорів учасника ринку та іншої інформації на вебсайтах та в рекламі небанківських фінустанов, аналізу інформації з відкритих джерел. Національний банк матиме право запитувати письмові пояснення, інформацію та інші документи щодо правил та умов надання фінпослуг та їхньої реклами.

Положення визначає порядок оформлення результатів безвиїзного нагляду, фіксації порушень або ознак ризикової діяльності, а також процедуру надання такого документу учаснику ринку.

Аналогічний порядок здійснення безвиїзного нагляду щодо додержання законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг вже працює для банків.

Громадське обговорення проєкту Положення триватиме упродовж місяця – до 29 березня 2021 року.

Ознайомитися з матеріалами можна за посиланнями:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-proponuye-viznachiti-poryadok-naglyadu-za-doderjannyam-uchasnikami-rinku-nebankivskih-finansovih-poslug-zakonodavstva-pro-zahist-prav-spojivachiv-finposlug

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес