На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Національний банк планує відмінити низку нормативно-правових актів, які не відповідають оновленому законодавству про страхування


20.08.2021 

Національний банк України публікує для громадського обговорення проєкт постанови, що передбачає втрату чинності нормативно-правових актів, які не відповідають новому регулюванню страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Йдеться про спільні акти попереднього регулятора ринку небанківських фінансових послуг та Мінагрополітики, що втратили актуальність у зв'язку з ухваленням Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою” від 01 липня 2021 року № 1601-IX.

Цей закон суттєво оновлює систему державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції. Нормативно-правові акти, які Національний банк пропонує відмінити, не відповідають новому закону в частині вимог до учасників ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, переліку страхових продуктів, вимог до договорів страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Нагадаємо, що новий закон запроваджує механізм державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції, зокрема, пропонує прозорий механізм участі страхових компаній, надає можливість аграріям застрахувати свою продукцію та отримати від держави компенсацію частини вартості страхового платежу. Йдеться про відшкодування до 60% страхового платежу.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-planuye-vidminiti-nizku-normativno-pravovih-aktiv-yaki-ne-vidpovidayut-onovlenomu-zakonodavstvu-pro-strahuvannya

«« Вернуться на первую страницу раздела