На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Обсяги операцій та активів небанківських фінансових установ зростають, трансформація сектору триває – Огляд небанківського фінсектору

Версия для печати Версия для печати
31.08.2021 

У II кварталі 2021 року ринок небанківських фінансових установ (НБФУ) збільшив обсяги операцій та активів. Зростанню не завадила трансформація ринку, переважно шляхом добровільного згортання діяльності низкою неактивних гравців. Також Національний банк рішуче реагував на порушення окремими установами регуляторних вимог – зупинив дії або анулював ліцензії порушників. 

Ключовими завданнями багатьох фінансових установ залишаються приведення діяльності у відповідність до вимог регулятора та поліпшення ефективності роботи. 

Триває опрацювання НБУ структур власності НБФУ – реєстрація колекторських компаній та робота з розбудови системи гарантування вкладів кредитних спілок.

Про це йдеться в серпневому "Огляді небанківського фінансового сектору".

Страхові компанії

У II кварталі активи страховиків незначно зросли, незважаючи на припинення діяльності низкою учасників ринку. Валові страхові премії у більшості сегментах страхування зросли порівняно з попереднім кварталом 

Фінансовий результат ризикових страховиків зріс у II кварталі за рахунок пожвавлення страхування, а також через зменшення ліквідаційних, адміністративних та інших витрат. Водночас витрати все ще залишаються суттєвими. 

Кількість порушників вимог щодо платоспроможності поступово зменшується. Станом на 1 липня 23 страховики-ліцензіати не виконували нормативу платоспроможності та достатності капіталу або ризиковості активів, один із них вже усунув порушення. Страховики, що допускають порушення нормативів, подають до НБУ плани відновлення діяльності або усувають порушення в стислий термін. Ті, що не в змозі усунути порушення, припиняють діяльність.

Зведені показники діяльності небанківських фінансових установ у розрізі сегментів:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/obsyagi-operatsiy-ta-aktiviv-nebankivskih-finansovih-ustanov-zrostayut-transformatsiya-sektoru-trivaye--oglyad-nebankivskogo-finsektoru

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес