На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Які заходи впливу застосовуватиме Національний банк до порушників

Версия для печати Версия для печати
17.01.2022 

За порушення вимог до договорів або інформаційного забезпечення клієнтів Національний банк передбачив заходи впливу: від вимоги усунути порушення до тимчасового зупинення або анулювання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Крім того, за порушення вимог до реклами передбачені окремі штрафи.

Для кредиторів – небанківських установ усі ці вимоги є новими та набирають чинності на початку січня та лютого 2022 року. Йдеться про постанови Правління Національного банку № 100 "Про затвердження Положення про інформаційне забезпечення фінансовими установами споживачів щодо надання послуг споживчого кредитування" та № 113 "Про затвердження Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит)".

Національний банк запланував пріоритетний та посилений безвиїзний нагляд за дотриманням небанківськими фінансовими установами цих вимог уже починаючи з лютого. Пріоритетність та нагальність питання зумовлено саме потребою в докорінній зміні практики кредитування фінансовими компаніями та приведення її до цивілізованого рівня. Ми відчуваємо всі проблеми споживачів, які виникли на ринку за роки, коли не було такого регулювання. Тому реагування Національного банку на порушення буде швидким та рішучим.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес