На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Національний банк закликав міжнародні банківські групи припинити свою діяльність на території росії

Версия для печати Версия для печати
22.03.2022 

Голова Національного банку України Кирило Шевченко закликав керівників міжнародних банківських груп припинити будь-яку роботу своїх дочірніх установ та філій на території росії та долучитися до міжнародних заходів, спрямованих на зменшення можливості економіки агресора фінансувати військові дії в Україні.

Будь-які фінансові операції з установами цієї країни і як наслідок сплата податків до її бюджету й надалі сприятимуть фінансуванню військових злочинів і терористичних актів проти мирного населення України, йдеться у зверненні за підписом Голови Національного банку.

Розширення географії військових дій та акти терору проти мирного населення вказують на те, що вжиті до сьогодні заходи є недостатньо дієвими. З огляду на це важливо й надалі посилювати тиск на агресора для послаблення його позицій. Припинення діяльності на російському ринку банківських груп, які є лідерами світового ринку фінансових послуг, посилить вплив вже застосованих світовою спільнотою економічних санкцій до росії.

"Продовження роботи на території росії може нести додаткові репутаційні ризики для ваших організацій не лише в нашій країні, а у європі загалом. Адже у своїй боротьбі проти окупанта Україна отримала підтримку не тільки більшості європейських урядів та представників міжнародної бізнес-спільноти, але й громадськості цих країн", – наголосив Кирило Шевченко.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsioalniy-bank-zaklikav-mijnarodni-bankivski-grupi-pripiniti-svoyu-diyalnist-na-teritoriyi-rosiyi

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес