На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Вимоги до подання фінансової звітності небанківськими фінансовими установами на період дії воєнного стану актуалізовано

Версия для печати Версия для печати
30.08.2022 

Національний банк актуалізував вимоги до подання фінансової звітності небанківськими фінансовими установами, небанківськими фінансовими групами, учасниками платіжного ринку, колекторськими компаніями та юридичними особами, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації. 

Так, на виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні" від 27 липня 2022 № 2463-IХ Національний банк не застосовуватиме заходи впливу за неподання фінансової звітності, а також іншої інформації та документів (включаючи надання такої інформації на запит або письмову вимогу НБУ) за умови, що такі порушення були допущені установами, місцезнаходженням яких є населені пункти територіальних громад, уключені до переліку територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій, або ці особи перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що формується в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України (далі – Перелік). 

Такі правила діятимуть протягом всього строку перебування відповідної територіальної громади в Переліку та протягом трьох місяців після її виключення з Переліку.

Iнші учасники ринку небанківських фінансових послуг зобов'язані подавати звітність, а також іншу інформацію та документи регулятору в межах строків, установлених законодавством України.

Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 30 серпня 2022 року № 195 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39", яка набирає чинності з 31 серпня 2022 року.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/vimogi-do-podannya-finansovoyi-zvitnosti-nebankivskimi-finansovimi-ustanovami-na-period-diyi-voyennogo-stanu-aktualizovano

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес