На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Національний банк проводить пілотний проєкт з інформаційної безпеки та кіберзахист на ринку

Версия для печати Версия для печати
10.07.2023 

Національний банк проводить спеціальний пілотний проєкт, спрямований на якісну оцінку стану організації інформаційної безпеки небанківських фінансових установ на відповідність галузевим міжнародним стандартам.

Допомогу в його втіленні регулятору надають експерти проєкту технічної допомоги Європейського Союзу "Посилення регулювання та нагляду за небанківським фінансовим ринком" (EU-FINREG).

За підтримки проєкту наразі триває опитування учасників ринку небанківських фінансових послуг про стан організації управління інформаційною безпекою та кіберзахистом.

Метою цього опитування є отримання узагальненого розуміння стану справ у сфері кіберзахисту на ринку небанківських фінансових послуг, яке надалі трансформується в регуляторні вимоги, спрямовані на посилення інформаційної безпеки.

Результати опитування не будуть використовуватися для будь-яких персоналізованих наглядових дій з боку Національного банку.

Натомість вони сприятимуть визначенню оптимальних підходів та шляхів взаємодії між Національним банком та небанківськими фінансовими установами. Надалі це дасть можливість учасникам ринку впорядкувати власні бізнес-процеси у сфері безпеки інформації та привести їх у відповідність до міжнародних стандартів.

☝Національний банк очікує, що у липні цього року отримає заповнені опитувальники від усіх небанківських фінустанов, що беруть участь у пілотному проєкті. Після їх опрацювання, що триватиме орієнтовно до кінця серпня, регулятор планує визначитися з фінальною концепцією та моделлю до вимог та подання звітності з питань інформаційної безпеки та кіберзахисту небанківськими фінансовими установами.

В результаті ухвалені рішення дадуть можливість посилити захист прав споживачів фінансових послуг та реалізувати заходи, спрямовані на забезпечення належної інформаційної безпеки та кіберзахисту, створення умов для безпеки інформації, яку отримують, надають і зберігають користувачі та надавачі фінансових послуг, а також мінімізувати ймовірні шахрайських дії у сфері небанківських фінансових послуг.

Источник:  Сторінка НБУ в Facebook
URL новости:  https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/pfbid032pZwp4XgigZLeUyxLmT9yhvmhPg9rYLsfmmTLxNo8UWxB3iTqsk5ZoyBiYPZ6mmgl

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес