На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Нацбанк поновив планові виїзні перевірки в дистанційному форматі

Версия для печати Версия для печати
28.07.2023 

Національний банк України з 29 липня 2023 року поновлює здійснення планових виїзних перевірок діяльності банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду. Зазначені перевірки були зупинені з 15 червня 2022 року відповідно до постанови Правління Національного банку України від 14 червня 2022 року № 121 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60".

Для мінімізації можливих ризиків для життя та здоров’я працівників об’єктів нагляду та Національного банку у період дії воєнного стану в Україні Національний банк продовжить використовувати практику здійснення виїзних перевірок у дистанційному форматі – без безпосереднього перебування працівників НБУ за місцезнаходженням банку/небанківської установи, за наявної можливості надання банками/небанківськими установами віддаленого доступу. 

Крім того, на прохання банків та небанківських установ, ураховуючи практику здійснення виїзних перевірок в особливих умовах, Національний банк збільшив строк для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку та надання пояснень і заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів. 

Такі норми передбачені в постанові Правління Національного банку України від 27 липня 2023 року № 93 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60", яка набирає чинності з 29 липня 2023 року.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/ponovlyuyetsya-zdiysnennya-planovih-viyiznih-perevirok-bankiv-ta-nebankivskih-ustanov-u-sferi-finansovogo-monitoringu-sanktsiynogo-zakonodavstva-ta-valyutnogo-naglyadu

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес