На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

НБУ розпочав обговорення правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг


22.09.2023 

Національний банк пропонує до обговорення з учасниками ринку зміни до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг (далі – Правила).

Мета змін до Правил –  приведення звітності у відповідність до актуальних вимог законодавства України та нормативно-правових актів регулятора згідно з міжнародними стандартами звітності та пруденційними вимогами.

У проєкті змін до Правил:

по-перше, внесено зміни до  переліку учасників ринку небанківських фінансових послуг, на яких розповсюджується дія Правил, а саме: перелік доповнено колекторськими компаніями та виключено з нього страхових та/або перестрахових брокерів і лізингодавців. Лізингодавці після 01.01.2024 (до набуття ними статусу фінансової установи) мають подавати звітність відповідно до вимог, установлених до фінансових компаній;

по-друге, концептуально переглянуто та оновлено зміст файлів з показниками звітності. Водночас залишилася без змін структура файлів:

Водночас у зазначених файлах змінено перелік респондентів та звітний період:

по-третє, оновлено пояснювальну записку до звітності страховика, водночас скасовано подання ним актуарного звіту. Також скасовано подання пояснювальної записки до звітності кредитної спілки.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/pravila-skladannya-ta-podannya-zvitnosti-uchasnikami-rinku-nebankivskih-finansovih-poslug--budut-zmineni

«« Вернуться на первую страницу раздела