На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ пропонує звільнити страхових і перестрахувальних брокерів від обов'язку надавати регулятору звітність

Версия для печати Версия для печати
25.09.2023 

НБУ планує доповнити перелік учасників ринку небанківських фінансових послуг, на яких поширюється дія Правил складання та подання звітності колекторськими компаніями, та вилучити з нього страхових та/або перестрахових брокерів і лізингодавців.

Це закріплено проєктом постанови правління НБУ "Про затвердження змін до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України", оприлюдненому на сайті регулятора та пропонованому ринку для обговорення.

Крім того, змінами до Правил концептуально оновлено зміст файлів з показниками звітності. Так страховиків виключено з переліку постачальників файлів FR0, FR1, кредитні спілки зі списку постачальників файлу FR0. Список постачальників, що надають файл FR1, доповнено ломбардами, список постачальників, що подають файли OS1, OS2, OS3, доповнено колекторськими компаніями. У файлах із показниками звітності IR6, IR12 змінився звітний період: вони подаватимуться за квартали, а не наростаючим підсумком із початку року. Також оновлено пояснювальну записку до звітності страховика, одночасно скасовано подання ним актуарного звіту. І скасовано подання пояснювальної записки до звітності кредитної спілки.

При цьому залишилася без змін структура файлів: IR6 – "Дані про операції перестрахування", IR12 – "Дані про набуття у власність/проведення дооцінки нерухомого майна", FR0 – "Дані фінансової звітності", FR1 – "Дані консолідованої фінансової звітності", OS1 – "Дані про остаточних ключових учасників та власників істотної участі в учаснику ринку небанківських фінансових послуг". А також: OS2 – "Дані реєстраційних документів фізичних осіб-остаточних ключових учасників та фізичних осіб-власників істотної участі в учаснику ринку небанківських фінансових послуг", OS3 – "Дані про керівника та виконавця відомостей про остаточних ключових учасників та власників істотної участі в учаснику ринку небанківських фінансових послуг".

Регулятор зазначає, що метою внесення змін до Правил є приведення звітності у відповідність до актуальних вимог законодавства України та нормативно-правових актів регулятора згідно з міжнародними стандартами звітності та пруденційними вимогами.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес