На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

НБУ запустив обговорення вимог до системи управління страховиків


03.11.2023 

Національний банк пропонує до громадського обговорення вимоги до системи управління страховиків. Ці вимоги містяться в проєкті постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про вимоги до системи управління страховика" (далі – Проєкт).

Проєкт розроблений з метою реалізації вимог нового Закону України "Про страхування" щодо побудови системи управління страховиків з урахуванням кращої європейської практики, зокрема положень Директиви Європейського Союзу 2009/138/ЄС від 25 листопада 2009 року про початок і ведення діяльності у сфері страхування та перестрахування.

Проєктом передбачені вимоги про:

Проєктом передбачено, що нові вимоги наберуть чинності з 1 січня 2024 року. Водночас для організації страховиками системи управління за новими правилами передбачається перехідний період – до 1 липня 2024 року. Вимоги про віднесення страховиків до категорії значимих за встановленими Національним банком критеріями наберуть чинності з 1 січня 2027 року.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/rozpochinayetsya-gromadske-obgovorennya-vimog-do-sistemi-upravlinnya-strahovikiv

«« Вернуться на первую страницу раздела