На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Официальное обращение Ассоциации Страховой Бизнес к Госфинуслуг

Версия для печати Версия для печати
10.10.2007 
Голові Державної комісії
з регулювання ринків
фінансових послуг України
Альошину В.Б.

Шановний Валерію Борисовичу!

Як відомо за ініціативою попереднього керівництва Вашого відомства був розроблений проект нової редакції Закону України «Про страхування». Страхова громадськість після ознайомлення із цим проектом висловила багато зауважень і пропозицій, в цілому вважаючи, що такі базові документи мають готуватись із залученням всіх фахівців ринку та в режимі широкого обговорення. Наша Асоціація першою, ще в липні 2006 р. направила Вам свої висновки та коментарі. Після цього було ініційовані ряд обговорень із учасниками ринку, зокрема 25 жовтня 2006 р. та 24 січня 2007 р.

Ініційовані ринком, і зокрема нашою Асоціацією заходи дозволили значно поліпшити проектні варіанти, що були запропоновані на початку. Тим не менш навіть удосконалений проект, що був поданий до Кабміну викликав та викликає багато зауважень.

Крім того, події на ринку, що відбуваються в цьому році, викликають необхідність перегляду ряд законодавчих аспектів та розробки якісно нових норм. Це стосується питань удосконалення системи звітності та обліку (такі пропозиції, як відомо, подавала Координаційна рада МТСБУ влітку цього року), зменшення рівня регуляторного тиску при реєстрації та ліцензуванні (із такими пропозиціями звертались до української влади в цьому році відомі міжнародні організації, що було підтримано у висловлювання представників вищих владних інституцій України), питань злиття, обміну акцій, набуття статусу посередників (це особливо гостро проявляється зараз при інтенсифікації процесів придбання наших компаній інвесторами, що прискорилось в 2007 р.) і т.п. Тобто виник цілий ряд питань, що особливо гостро проявилися в 2007 р. та не були враховані в розробленому проекті. Можна констатувати, що поданий проект уже дещо застарів і потребує уважного доопрацювання. Важливим чинником є також те, що в керівництві Комісією з явилися нові люди, які також мають своє бачення на розвиток ринку, що має бути враховано в проекті. На жаль зазначені вище, а також інші моменти із кінця січня ц.р. ні разу серйозно не обговорювались ринком та посадовцями (принаймні у «нефуршетному режимі»).

Виходячи із вищезазначеного, Асоціація на своїй конференції розглянула цю проблему і прийшла до висновку про необхідність вжиття ряду заходів, що знайшло своє відображення в прийнятій резолюції. А саме:

  1. Відкликати для повторного опрацювання проект нової редакції Закону «Про страхування».
  2. Організувати в жовтні – листопаді ц.р. проведення на некомерційній основі (за аналогом із нарадою, що проводилась Держфінпослуг в клубі Кабінету Міністрів 24.01.2007 р.) Всеукраїнської наради із питань подальшого розвитку страхового ринку із запрошенням туди керівників всіх страхових організацій України, представників громадських об‘єднань страховиків, об‘єднань страхових посередників, актуаріїв та інших учасників ринку.
  3. Сформувати за результатами обговорення на нараді постійно діючу робочу групу по доопрацюванню проектів законодавчих та нормативних актів.
Президент Асоціації І. Яковенко


Источник:  Ассоциация Страховой Бизнес
Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес