На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Вячеслав Черняховський взяв участь у робочій групі з питань розроблення пропозицій НБУ щодо проєкту закону "Про фінансові послуги"

Версия для печати Версия для печати
25.06.2020 

Генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський взяв участь у робочій групі по законопроекту "Про фінансові послуги та діяльності з надання фінпослуг". Законопроект вважається базовим для всієї фінансової сфери.

Виступаючи на робочій групі, він зауважив, що НБУ як розробник законопроекту дослухався до пропозицій учасників ринку і вилучив з тексту проекту норми про створення єдиної саморегульованої організації (СРО) з обов’язковою участю в ній всіх учасників ринку та додатковими квазірегуляторно-наглядовими функціями, проти якої виступала Асоціація.

"Питання саморегулювання фінансового ринку дуже велике за складністю та обсягом, і вимагає окремого обговорення того, як воно відображатиметься у законодавстві", – прокоментував Вячеслав Черняховський.

Також він звернув увагу Робочої групи, що представники ринку та професійних об’єднань наполягають на вилученні з тексту законопроекту антиконституційної норми щодо "професійного судження".

"Неприпустимо створювати ситуації, коли фінустанова виконує всі встановлені вимоги та нормативи, але може прийти представник регулятора і заявити, що він краще розуміється і виходячи з його думки, "професійного судження", фінстанову можна оштрафувати чи позбавити ліцензії, наприклад. Це абсолютно неприйнятно. Якщо держава регулює ринок за допомогою механізмів ліцензування, пруденційного контролю тощо, то не повинне бути потенційно корупційної ситуації, коли може хтось прийти і в "ручному режимі" змінювати регуляторні вимоги", – говорить Вячеслав Черняховський.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес