На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Асоціація "Страховий бізнес" взяла участь у робочій зустрічі Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Версия для печати Версия для печати
24.02.2021 

23 лютого 2021 року Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування проведено робочу зустріч, присвячену обговоренню питання щодо можливості залучення додаткових коштів для фінансування національної системи охорони здоров’я, зокрема шляхом запровадження моделі страхової медицини, а також механізмів спів-оплати/доплати.

Зустріч відбулась за участі членів Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, членів Експертної Ради при Комітеті, а також представників профільних асоціацій, страховиків та громадських організацій.

В дискусії взяли участь генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", Тетяна Бутківська, Голова Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування, Романа Навальківська, віцепрезидент ЛСОУ та страховики-учасники АСБ та ЛСОУ.

Вячеслав Черняховський зазначив в своєму виступі:

"На сьогодні затратити на добровільне медичне страхування відносяться на витрати роботодавця. Залишається врегулювати питання сплати податку на доходи фізичних осіб, це полегшить податковий тиск і стимулюватиме медичне страхування.

Розвиток ДМС має важливе соціальне значення: працівники, що застраховані по ДМС, раніше звертаються за медичною допомогою, проходять ранню діагностику, відповідно менше хворіють, що підтверджено статистично. Затрати на їх лікування не лягають на фонд соціального страхування. ДМС як додаткове джерело фінансування медичних закладів будь-якої форми власності дозволить планувати отримання позабюджетного фінансування, наприклад, для купівлі необхідного медичним установам обладнання.

Статистику, яку ми напрацюємо в сфері ДМС, можна буде через рік-два закласти в основу нових законів, що стануть кроком до запровадження обов’язкового медичного страхування. Ми виступаємо за те, щоб зараз була прорахована вартість максимальної кількість медичних послуг, в тому числі і в медичних закладах комунальної форми власності".

Вячеслав Черняховський додав, що АСБ та ЛСОУ мають скоординоване бачення стратегії розвитку медичного страхування в Україні, і наявність такої спільної позиції посилює взаємодію між страховим ринком та представниками законодавчої влади. Він зазначив, що страховики-учасники обидвох об’єднань вже десятки років займаються ДМС і мають бажання допомогти своєю професійною експертизою розвиткові сучасної системи медичного страхування в нашій країні.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес